Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hazırlayın Sandıkları, Patlatmaya Geliyoruz

Yayınlanma Tarihi : 25.03.2024 19:39 Bu haber 281 defa okundu

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim sürecinin son haftasına girerken CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy’a Antakyalı hemşerileri sahip çıkarak seçim zaferinin işaret fişeğini gerçekleştirdiği mitinglerle yaktı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Hazırlayın Sandıkları, Patlatmaya Geliyoruz

Gittiği her yerde Antakya’nın 6 Şubat depreminden sonra var olan mahallelerde coşku ve yoğun bir teveccüh ile karşılanan CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Antakya Belediyesi’ne CHP’nin bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini Antakyalılarla birlikte dikeceklerini belirtti. Hazırlayın Sandıkları, Patlatmaya Geliyoruz

Seçim çalışmaları kapsamında hafta sonu gerçekleştirdiği miting havasında geçen mahalle gezilerinde Antakyalılar tarafından coşku ile karşılanan CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy dün Bohşin, Madenboyu, Narlıca, Kuzeytepe, Büyükdalyan, Karaali, Anayazı, Zülüflühan, Serinyol ve Güzelburç Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Gerçekleştirilen mahalle toplantılarına CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, eski bakanlardan Nihat Matkap, CHP Hatay önceki dönem Milletvekili İsmet Tokdemir, CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu, belediye meclis üyesi adayları ve çok sayıda parti yöneticisi eşlik etti. Hazırlayın Sandıkları, Patlatmaya Geliyoruz

“ANTAKYALI HEMŞERİLERİMİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIM”Hazırlayın Sandıkları, Patlatmaya Geliyoruz

Gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde Onuncu Yıl Marşı ile vatandaşlar tarafından büyük coşku ile karşılanan CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada, “Çok zor zamanlardan geçtik ve çok acılar yaşadık. Sizlerin Antakya’da neler çektiklerini ancak ve ancak içinizden biri olan ve Antakya’yı kalbinde yaşayan insan anlar. Bu zor günleri hep beraber yaşadık. Diyorlar ki Dr. Hüseyin Aksoy neden aday oldu? Buradan bu soruyu soran tüm Antakyalılara sesleniyorum. Antakya’nın yaralarını sarmak için, garibin ve mazlumun yanında olmak için, fakir, fukara ve yetimin sesi olmak için aday oldum. Ben buradan tüm Antakyalı hemşerilerime söz veriyorum. İnşallah her daim ve her zaman yanınızda olacağım ve hiçbir Antakyalı hemşerimi yalnız bırakmayacağım.” dedi.

“HATAY’I RANT ÇETELERİNE TESLİM ETMEYECEĞİZ”

6 Şubat’ta yaşanan depremde Antakya sokaklarında enkazların altında can kurtardıklarını belirten CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Birileri Hatay’a geldiği zaman ‘Hatay garip kaldı, yetim kaldı, Öksüz kaldı.’ dedi. Biz Antakya ve Hataylılar olarak ne garibiz, ne yetimiz, ne de öksüzüz. Biz omuz omuza çok güzeliz. Onlar sıcak yataklarında yatarken bizler geceyi yatak, yağmuru yorgan edindik. Onlar çadır satarken biz Antakya sokaklarında enkazların altında doktor olarak can kurtarıyorduk ve her yerdeydik. Hatay bize Ata’mız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Biz Hatay’ı rant çetelerine teslim edecek miyiz? Bizler buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kim ne düşüncede ve ne duyguda olursa olsun, hepimizin gönlü Antakya ve Hatay aşkı ile yatıyor. Önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde hep birlikte Antakya’nın yeniden küllerinden doğması için gece gündüz demeden çalışacağız, başaracağız ve kazanacağız.” dedi.

“ANTAKYA’M KART İLE HEMŞERİLERİMİZ KENDİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK” 

Göreve geldiklerinde hayata geçirecekleri projeler hakkında konuşan CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Göreve gelir gelmez 6 Şubat depreminde maddi olarak her şeyini kaybeden depremzedelerimize Antakya’m Kart vereceğiz. Bu kart ile vatandaşlarımız her türlü ihtiyaçlarını anlaşmış olduğumuz marketlerden ve işyerinden karşılayacak. Bu proje ile binlerce vatandaşımız faydalanacak, yüzlerce esnafımız kalkınacak. Bu sayede Antakya’mızı yeniden ayağa kaldıracağız.” dedi. 

“KİRACI HEMŞERİLERİMİZİ KONUT SAHİBİ YAPACAĞIZ”

Kiracı olan vatandaşları ev sahibi yapacaklarını belirten CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Evleri yıkılan kiracı vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak için projelerimizi hazırladık. Bizler Antakya Belediyesi olarak bin konut yapacağız. Yıllarca kirada oturan vatandaşlarımız maalesef 6 Şubat depreminden sonra küçük konteynerlerde yaşamak zorunda kaldı. İnşallah işbaşına geldiğimizde ekiplerimizle birlikte Antakya’da yaşayan kiracı hemşerilerimizi kira öder gibi konut sahibi olmalarını sağlayacağız.” dedi. 

“ANTAKYALI KADINLARIMIZIN EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Ev kadınlarının ev ekonomilerine ek gelir sağlamaları için Antakya’nın Üreten Elleri Projesi’ni hayata geçireceklerini belirten CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Aksoy, “Kadınlarımız için ise Antakya’nın Üreten Elleri projesini hayata geçireceğiz. Belediyemiz bünyesinde bir kooperatif kurarak kadınlarımıza kurs ve eğitim vereceğiz. Kurs sonrasında ise kendi üretecekleri ürünlerin malzemesini ücretsiz olarak belediye tarafından vereceğiz. Ürettikleri ürünleri bizler ücretini ödeyerek kadınlarımızın ev ekonomisine ek gelir elde etmelerini sağlayacağız.” dedi. 

“ANTAKYA’DA GENÇLERİMİZİN İŞSİZLİK SORUNUNU AZALTACAĞIZ”

Antakya’da işsiz olan gençlerimizin iş imkanına kavuşması için belediyemiz bünyesinde istihdam ofisi kuracağız. Bununla birlikte işsiz olanların bilgilerini kayıt altına alarak işveren ile işçiyi buluşturacağız. İnşallah bu sayede işsizliği ciddi oranda azaltacağız. Bizler iktidarın arka bahçesi olmayacağız. Bizler her daim halkımızın yanında olacağız.” dedi.

“ESNAFIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEK BİZİM İŞİMİZ OLACAK”

Antakyalı esnafın sorunlarını yakından bildiğini ve Esnafımızın belediyemizde pinpon topu gibi oradan oraya gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Belediyemiz bünyesinde Esnaf Ofisi oluşturacağız. Buraya gelen esnafımız sorununu orada çözecek. Eğer esnafımız orada sorununu çözemezse Hüseyin Başkan’a gelecek ve sorunu o anda çözülecek. Esnafımızın hiç birini belediyemizde yormayacağız ve her zaman destek olarak baştacı edeceğiz. Esnafımızın sorunlarını çözmek bizim işimiz olacak. İşimiz Gücümüz Antakya, Gecemiz Gündüzümüz Antakya olacak. Bizleri mahallelerinizde soğuk havaya rağmen sıcak ilgi ile karşılayan tüm Antakyalı hemşerilerime teşekkür ediyor, 31 Mart akşamı tüm vatandaşlarımızı Antakya Belediyesi’ne CHP’nin bayrağını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini dikmeye davet ediyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol