Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hataylının huzuru kaçtı

Yayınlanma Tarihi : 26.02.2016 00:00 Bu haber 864 defa okundu

Hatay Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, Hatay’da görev yapan Muhtarları ziyaret ederek, Hatay’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini değerlendiriyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hataylının huzuru kaçtı

Hatay’da mevcut 15 ilçenin, 15’ni de ziyaret eden ve gittiği yerleşim biriminde ki Muhtarlarla bir araya gelen Mahmut Gülcü ve Hatay Muhtarlar Derneği diğer Yönetim Kurulu üyeleri, Hatay ilinin birliği ve beraberliği için yoğun çaba sarf ediyor.

Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz Hatay Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, Hatay ilinin bugün için en çok huzura ihtiyacı olduğunun altını çizerek Suriyeli mültecilerin yarattıkları yoğunluk nedeniyle Hatay insanın 4 yıldan bu yana huzurunun kaçtığını söyledi.

 

MÜLTECİ SORUNU TEDİRGİN EDİYOR

Mahmut Gülcü ziyaret ettikleri her yerleşim biriminde muhtarların birinci sorununun Suriyeli mülteciler olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yerleşim birimlerinin nasıl sorunları var onları belirliyor ve çözümü için ilgili resmi kuruluşlar ve Belediye Başkanlarıyla görüşüyoruz. Köprü görevi görüyoruz. Ancak gelen şikâyetlerin yüzde 90’ı Suriyeli mülteci sorunu.. Yanlış politika sonucu oluşturulan Suriyeli nüfusunun yoğunlaştığı ilçelerde özellikle bu şikâyetler ön plana çıkıyor. Reyhanlı, Yayladağı gibi yerleşim birimlerinde Suriyeli nüfusu Türk nüfusunu çoktan geçti. Bu durum beraberinde sağlıktan, eğitime, sosyal dokudan, gelenek göreneklere kadar birçok sorunu getiriyor. Mülteci akınının hız kesmeden sürmesi ise bizi daha da tedirgin ediyor” dedi.

Mahmut Gülcü ayrıca Hatay’ın tüm yerleşim birimlerinden elektrik kesintileriyle ilgili şikâyetler aldıkların hatırlatarak, TEDAŞ’ın elektrik kesintilerine bir an önce son vermesini ve bir kez daha kesintilerle ilgili sorun yaşanmaması için altyapısını güçlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol