Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hataylı Bilim Insanı Bilgilerini Paylaştı

Yayınlanma Tarihi : 21.11.2022 23:52 Bu haber 291 defa okundu

Nöroonkoloji Derneği tarafından 18-19 Kasım 2022'de İstanbul'da yüz yüze gerçekleştirilen 13. Multıdısıplıner Nöroonkoloji Sempozyumu’nda Hataylı bilim insanı beyin cerrahı Prof. Dr. Hasan Çağlar Uğur konuşmacı olarak katılım sağladı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Hataylı Bilim Insanı Bilgilerini Paylaştı

Multidisipliner Nöroonkoloji Sempozyumu (MNOS) ile Nöroonkoloji alanında görüntülemeden, morfolojiye, moleküler bilgiler, tedavi yaklaşımlarına ışık tutacak güncel bilgiler katılım sağlayan beyin cerrahisi, radyasyon onkolojisi, medikal onkoloji, nöropatoloji, nöroradyoloji, nöroloji gibi farklı uzmanlık dallarının doktorlarıyla paylaşıldı ve multidisipliner yaklaşımla bu bilgiler harmanlandı. 

Sempozyumda nöroonkoloji alanında tanıdan tedaviye güncel gelişmelerin tartışıldığı konferanslar, paneller, multidisipliner yaklaşımla olguların tartışıldığı oturumlar, nöroonkoloji alanındaki araştırmaların ve ilginç olguların sunulduğu poster ve sözlü bildiri platformlar yer aldı.

13. Multıdısıplıner Nöroonkoloji Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada Prof. Dr. Hasan Uğur Çağlar: “Vestibuler schwannomlar sinir kılıfından köken alan tümörleridir. Beyin sapına ve buradan çıkan sinirlere basınç yaparak sıklıkla işitme kaybına ve baş ağrısına sebep olurlar. Hastalığın tanısı beyin MR görüntüleme ile konulur. Yıllık büyüme hızı yavaş olan genellikle iyi huylu tümörler olarak kabul edilirler. Tedavisinde tümörün özelliklerine göre cerrahi tedavi veya hedeflenmiş radyoterapi uygulanır” dedi.

HASAN UĞUR ÇAĞLAR KİMDİR?

İlk, orta ve lise öğrenimini Hatay’da tamamlayan 1972 doğumlu Hasan Çağlar Uğur; 1988 yılında girdiği Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji bölümünde ihtisasa başladı ve 2001 yılında uzman oldu. Aynı sene içerisinde Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde misafir araştırmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Öztürk ile beyin tümörleriyle ilgili çalışmalar yürüttü. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzman olarak göreve başladı. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda başladığı doktora eğitimini 2005 yılında tamamlayarak bilim doktoru unvanını aldı. 2005-2006 yılları arası Harvard Üniversitesi Brigham Women’s ve Children’s Hospital, Boston, MA /USA de Dr. Peter Black’in laboratuvarlarında beyin kanserlerinin genetiği ile ilgili projeler üzerinde çalıştı ve intraoperatif MR ameliyatlarına katıldı. Miami Jackson Memorial Hastanesi’nde Dr. Heros ve Dr. Marcos'un ekibini izledi ve mikrocerrahi kursunu tamamladı. Daha sonra Hannover International Neurological Institute'de Dr. Sami'nin ameliyatlarını gözlemledi. Evli ve Yağmur adında bir kız çocuğu var.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol