Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay'ın Depremde Tahrip Olan Su Altyapısı Hummalı çalışmalarla Yenileniyor

Yayınlanma Tarihi : 22.05.2025 22:04 Bu haber 64 defa okundu

- Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerince 13 ayda 176 binden fazla su arızasına müdahale edildi

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay'ın Depremde Tahrip Olan Su Altyapısı Hummalı çalışmalarla Yenileniyor

- HATSU Genel Müdürü Fatih Cihangir:Hatay'ın Depremde Tahrip Olan Su Altyapısı Hummalı çalışmalarla Yenileniyor

- "Kırsalda 100'ün üzerinde sondajı tamamladık ve susuzluk problemlerini çözdük"Hatay'ın Depremde Tahrip Olan Su Altyapısı Hummalı çalışmalarla Yenileniyor

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar gören içme suyu şebekelerinden 35'i yenilendi, 30'u onarıldı, ekonomik ömrünü tamamlayan depolar da değiştirildi.Hatay'ın Depremde Tahrip Olan Su Altyapısı Hummalı çalışmalarla Yenileniyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin en çok yıkıma yol açtığı kentlerin başında Hatay yer aldı.

Ardından Defne merkezli 6,4 ve 5,8'lik sarsıntılardan da etkilenen kentte, yaklaşık 83 bin binanın yanı sıra içme suyu ve atık su altyapısı zarar gördü.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (HATSU) kentte suya erişimin sorunsuz hale getirilmesi için çalışmalar yapıldı.

Bu kapsamda ekipler, son 13 ayda içme suyu şebekelerinden 35'ini yeniledi, 30'unun da onarımını gerçekleştirdi.

Atık su altyapısını da iyileştiren ekipler, afette hasar gören veya ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu depolarının yenilenmesi için çalışma yaptı.

Samandağ ilçesi Yeşilyazı Mahallesi'ne 100 metreküp hacimli yeni içme suyu deposu kazandıran ekipler, Yayladağı ilçesi Uluyol Mahallesi'ne 100 metreküp, Yeşiltepe Mahallesi'ne 50 metreküp, Altınözü ilçesi Altınkaya Mahallesi'ne 100 metreküp, Antakya ilçesi Mansurlu Mahallesi'ne de 100 metreküp hacimli prefabrik depo inşa etti.

- 5 bin haneye perlatör dağıtıldı

Çalışmaların devamında kesintisiz su temini amacıyla Altınözü ilçesi Hanyolu Mahallesi'nde sondaj kuyusu açıldı, İskenderun Feyezan Kanalı'nda altyapı eksikleri giderildi.

Ekipler, 5 bin haneye de musluk başlıklarına takıldıktan sonra su akışını düzenleyen ve yüzde 40 tasarruf sağlayan perlatör dağıttı.

- 176 binden fazla su arızasına müdahale edildi

HATSU Genel Müdürü Fatih Cihangir, AA muhabirine, 13 ayda 176 binden fazla su arızasına müdahale ettiklerini söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren su altyapısını düzeltmeye çalıştıklarını dile getiren Cihangir, şöyle konuştu:

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol