Yaz sıcaklarının etkisini artırmasıyla birlikte Hatay’da orman yangını riski yeniden kritik seviyeye yükseldi. Ormanlık alanların yoğun olduğu kırsal bölgelerde olası yangınlara karşı Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sahada denetim ve bilgilendirme çalışmalarını sıklaştırdı. Ekipler, köy köy gezerek ve araçlarla anons yaparak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Özellikle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte yangın riskinin arttığına dikkat çekilirken, en küçük ihmalin bile büyük felaketlere yol açabileceği vurgulandı. Vatandaşlardan, ormanlık alanlarda ateş ve mangal yakılmaması, yakılan ateşlerin ise kesinlikle gözetimsiz bırakılmaması istendi.
Ayrıca sigara izmaritlerinin doğaya atılmaması, cam şişe ve yanıcı atıkların ormanlık alanlarda bırakılmaması gerektiği hatırlatıldı. Ekiplerin, özellikle piknik alanları ve kırsal bölgelerde denetimlerini artırarak olası yangınlara karşı önleyici tedbirler almaya devam edeceği belirtildi.
Hatay Orman Bölge Müdürü İlkay Günay, yaz aylarında artan risk nedeniyle tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirterek, “Ormanlarımız hepimizin ortak mirasıdır. En küçük bir ihmal, geri dönüşü olmayan büyük kayıplara neden olabilir. Vatandaşlarımızdan ricamız, ateş yakmamaları, yaktıkları ateşi mutlaka tamamen söndürmeleri ve doğaya zarar verecek hiçbir atığı bırakmamalarıdır. Ekiplerimiz sahada 7/24 görev başında, ancak en büyük görev vatandaşlarımızın duyarlılığıdır. ifadelerini kullandı.