Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay'da Kanser Hastası Sayısı Kaçtır?

Yayınlanma Tarihi : 04.02.2023 20:53 Bu haber 212 defa okundu

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay'da Kanser Hastası Sayısı Kaçtır?

Tokdemir, yazılı soru önergesinde Sağlık Bakanı Koca'ya şunları sordu:

"Hasta herhangi bir kanser şüphesi ile doktora başvurduğunda psikolojik savaş başlar. Tetkik sonuçlarını beklerken hissedilen belirsizlik, hastada kendi hayatının kontrolünün elinden alındığı duygusunu yaratır. Bu travmatik yaşanmışlık duygusal bir krize yol açar. Kanser ölümle ilişkilendirildiği, zamanla kontrolün güçleştiği, belirsizliklerin hâkim olduğu ve tedavi sürecinde yan etkilere neden olduğu, bireyi sosyal yönden etiketlediği için tehdit edici olarak algılanır.

Bu bağlamda; Türkiye’de görülen kanser türleri arasında en yaygın olan kanser türü hangisidir? Eldeki son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız? Türkiye’de erkekler ve kadınlarda yaşlara göre en sık görülen kanser türleri nedir? Kanser hastası sayısına göre Türkiye’nin 2022 dünya sıralamasındaki yeri nedir? Son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız? Hatay il genelinde kanser hastası sayısı kaçtır? Eldeki son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız?"

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol