Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay Havalimanı Yolu Sular Altında!

Yayınlanma Tarihi : 05.02.2024 19:23 Bu haber 147 defa okundu

Hatay Havalimanı yolunda sular altında kaldı ve yer konusu bir kez daha tartışılmaya başladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay Havalimanı Yolu Sular Altında!

Hatay’da Amik Ovası’nı esir alan su baskını, Havalimanı yolunu da etkiledi ve yol sular altında kaldı.Hatay Havalimanı Yolu Sular Altında!

Havalimanı yolundan çekilen görüntüler görenleri hayrete düşürdü.Hatay Havalimanı Yolu Sular Altında!

Son haftalarda artış gösteren sağanak yağışların ardından Antakya ilçesinde bulunan Hatay Havalimanının dört bir yanını adeta göle çeviren yağmur suları görenleri şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Amik Ovası’nın sular altında kalmasıyla birlikte ovanın ortasında kalan Hatay Havalimanı yolunda oluşan su taşmaları nedeniyle sivil araç trafiğine kapatılan yolda olağanüstü şartlar sürüyor. 

Havalimanına geliş ve gidişlerin alınan önlemlerle birlikte otobüslerle yapıldığı yolda, güvenlik sağlanana kadar sivil araç yasağı devam edecek.

YER SEÇİMİNİN YANLIŞLIĞI BİR KEZ DAHA GÜNDEMDE

Hatay Havalimanının yer seçimi kentte tartışılmış, sivil toplum kuruluşları ve gazeteciler yerin değiştirilmesi konusunda uyarıda bulunmuşlardı.

Yapılan açıklamalarda, "Kurutulan Amik Gölü’nün ortasına yapılan Havalimanı günlerdir su baskını ile karşı karşıya. Bu durum, dönemin öngörüsüz siyasetçilerinin, mühendislik bilgisinden yoksun bürokratların ve çevre bilincinden uzak sivil yurttaşların eseridir.” görüşlerini belirtmişlerdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol