Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay Ekonomisine Yön Veren İskenderun Limanı Sıralamada Niye Yok

Yayınlanma Tarihi : 31.07.2023 09:11 Bu haber 136 defa okundu

"Dünyanın En İyi 100 Limanı" listesinde Türkiye'den 4 liman bulunuyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay Ekonomisine Yön Veren İskenderun Limanı Sıralamada Niye Yok

Hatay'ın lokomotifi İskenderun Limanının sıralamada olmaması üzüntü yarattı.

Hatay ekonomisine yön veren İskenderun Limanının 'Dünyanın en iyi 100 Limanı' arasında olmayışının ilimiz açısından önemli kayıp olduğu ileri sürüldü.

Hatay'da istihdam açısından önemli bir konumda olan İskenderun Limanının sıralamaya girememesinin nedenlerinin araştırılması ve üzerinde durulması gerektiğine dikkat çekildi.

MERSİN LİMANI 92. SIRADA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarının, dünyanın en eski ve prestijli denizcilik yayım organı olan Lloyd's List tarafından hazırlanan "Dünyanın En İyi 100 Limanı” listesinde gösterilmesiyle ilgili "Türkiye'nin küresel ticaretteki rolünü güçlendirecektir” dedi.

Dünyanın en eski ve prestijli denizcilik yayım organı olan Lloyd's List tarafından hazırlanan "Dünyanın En İyi 100 Limanı" raporunda, 2022 yılında Türkiye'den dört liman ilk 100 arasına girmeyi başardı.

Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ liman başkanlığı idari sınırları içinde bulunan konteyner elleçleyen liman işletmeleri, elleçleme sayılarına göre yapılan değerlendirmede; 2022 yılında dünyanın en iyi limanları arasında yer aldı. Ambarlı limanı 74. sırada, Kocaeli limanı 89. sırada, Mersin limanı 92. sırada ve Tekirdağ limanı ise 100. sıradan listeye giriş yaptı.

TÜRKİYE'NİN KÜRESEL TİCARETTEKİ ROLÜNÜ GÜÇLENDİRECEKTİR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü ve limanlarının uluslararası alanda ne kadar rekabetçi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarının listeye girişi, ülke ekonomisi ve lojistik sektörü için olumlu bir etki yaratacak ve Türkiye'nin küresel ticaretteki rolünü güçlendirecektir” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol