Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Güzelmansur: Samandağ’ın Uzman Doktor İhtiyacı Acilen Karşılanmalı!

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2025 22:49 Bu haber 173 defa okundu

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Samandağ’daki sağlık krizine dikkat çekti. 130 bin nüfuslu ilçede kritik branşlarda uzman hekim bulunmadığını vurgulayan Güzelmansur, Sağlık Bakanlığı’na acil çağrıda bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Güzelmansur: Samandağ’ın Uzman Doktor İhtiyacı Acilen Karşılanmalı!

Güzelmansur, “Samandağ 130 bin nüfuslu bir ilçe ama devlet hastanesinde bir tek kardiyoloji uzmanı yok. Mart, Mayıs, Temmuz ve Eylül aylarında yapılan dört ayrı kurada ilçeye sadece bir kadro verildi, o da başlamadı. Beyin ve sinir cerrahı yok, nöroloji yok, göğüs hastalıkları yok, FTR uzmanı yok” dedi.

Yaşanan eksikliğin acı sonuçlar doğurduğunu hatırlatan Güzelmansur, “Samandağ’da kardiyoloji uzmanı olmadığı için 36 yaşında genç bir kadın hayatını kaybetti, 6 çocuk annesiz kaldı. Bu tablo kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı’na seslenen Güzelmansur, “Sayın Bakan, Samandağ Devlet Hastanesi’nin uzman doktor ihtiyacını acilen karşılayın, uzman hekim atamalarını vakit kaybetmeden yapın. Depremden en çok etkilenen Samandağ halkının sesine kulak verin” çağrısında bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol