Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Güvenlik çemberi Altında ÇED Toplantısı

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2022 20:43 Bu haber 264 defa okundu

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı kırsal Akarca Mahallesinde bir Demir Çelik Fabrikası’nın Kalker Ocağı ÇED (Çevre Etkileşim Değerlendirme) toplantısı Jandarmanın güvenlik çemberi altında az katılımla gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Güvenlik çemberi Altında ÇED Toplantısı

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara ile Akarca Kalker Ocağı yapımına karşı çıkan vatandaşlar, güvenlik güçlerince oluşturduğu çemberin dışına çıkarılarak Çevre Etkileşim Değerlendirme ve halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Birkaç mahalle sakininin talebi doğrultusunda ÇŞB Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerince Akarca düğün salonunda güvenlik koridoru altında jandarmanın çemberi içerisinde bilgilendirme toplantısı yapılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.Güvenlik çemberi Altında ÇED Toplantısı

ÇED bilgilendirme toplantısının usulüne aykırı gerçekleştirildiğini belirten İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara açıklama yaparak, “Biz daha öncede Akarca mahallesinde yaşayanlar olarak toplantıyı istemediğimizi ifade etmemize rağmen Akarca muhtarı ve birkaç  mahalle sakininin talebi doğrultusunda ÇŞB yetkililerince Akarca düğün salonunda güvenlik koridoru altında jandarmanın çemberi içerisinde bilgilendirme toplantısı yapılmıştır” diye konuştu.

TOZ VE PİSLİKTEN YAŞANILMAZ HALE GELİNDİ

ÇED Yönetmeliğinin ilgili maddesi uyarınca toplantının ruhuna aykırı olduğunun altını çizen Başkan Nermin Yıldırım Kara, “Toplantının mesai saati içerisinde belirlendiğinden birçok vatandaş toplantıya katılamamıştır. Biz Akarca bölgesinde yaşayanlar, hali hazırda var olan maden ve taş ocaklarından sanayi tesislerinden rahatsız olduğumuzda meyve bahçelerimizin, zeytin ağaçlarımızın zarar gördüğünü, suyumuzun kullanılamaz hale geldiğinden kalker ocağı açılmasını istemiyoruz. Mahallemizin içinden geçen ağır tonajlı kamyonlar çocuklarımız için tehlike arzetmekte, toz ve pisliğinden yaşayamaz hale gelmiş bulunuyoruz, Evlerimizin duvarlarında kolonlarda geniş çaplı yarıklar oluşmuştur, ÇED sürecinin ve bu toplantının iptal edilmesini talep ediyoruz. İskenderun Çevre Koruma Derneği olarak ÇED sürecine ilişkin itirazlarımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ileterek sürecin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol