Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Gerçekleri Gizlemek Istiyorlar

Yayınlanma Tarihi : 07.10.2022 12:43 Bu haber 245 defa okundu

CHP Hatay Milletvekili Avukat Suzan Şahin, TBMM’de görüşmeleri devam eden Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne tepkisini dile getirdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Gerçekleri Gizlemek Istiyorlar

AK Parti iktidarının, uygulanması halinde bu kanunu keyfi kullanacağını öne süren Şahin, basın yayın organları ve vatandaşın mağdur olacağını dile getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni yasama dönemi başladı. TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanan 'Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk iki maddesi kabul edildi. Buna göre; internet siteleri süreli yayın kapsamına alınacak ve basın kartı uygulamaları dijital mecraları da kapsayacak.

ELEŞTİRİ VE FİKRİNİ SÖYLEME HAKKINI ELİNDEN ALAN YASA

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, görüşmeleri devam eden kanun teklifine tepkisini dile getirdi ve bu uygulamanın siyasi bir hamle olduğunu öne sürdü.

Doğuş TV'ye yaptığı açıklamada muhalif partiler olarak direnç göstermeye çalıştıklarını ifade eden Şahin,  “Bu bir sansür, dikta yasasıdır. Sadece basın yayın organlarına değil, tüm vatandaşa parmak sallayan ve vatandaşın eleştirme, konuşma, fikrini söyleme ve yayınlama hakkını elinden alan bir yasadır. Basın kartlarının dağıtılması hususunda ise iktidar partisi üyelerinin çoğunlukta olduğu komisyonun karar vermesi gerekecek. Bu teklifin kabul edilmesiyle birlikte kendilerine yakın olmayan basın mensuplarına kart verilmesi engellenecek” ifadelerini kullandı.

KEYFİ KARARLAR

Bu kanunun hayata geçirilmesiyle birlikte ileride yaşanabilecek sürece dikkat çeken Şahin “Keyfi kapatma cezaları, basın kartlarının iptali, para cezaları gibi yaptırımlar uygulanacak. Bunların amacı şu; basın yayın organları halkı bilgilendirmesin, halk bilgiye ulaşmasın. Ekonomi bozuk, tarım, sanayi, ekonomi politikası yok. Enflasyon aldı başını gidiyor. İşsizlik arttı. TÜİK verileri bile enflasyonun geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Bunları saklamak istiyorlar. Rant, yolsuzluk, uyuşturucu baronları ve mafyalar ile ilişkileri ortaya çıkıyor. Bu konularda halkın bilgi alma hakkını engellemek istiyorlar. Basında aleyhimize bir şey oluşmasın diye düşünüyorlar” sözlerini kaydetti. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol