Hatay Mahalli Haber
MENÜ

GENÇLERIN ROLÜ VE GİRİŞİMCİLİK

Yayınlanma Tarihi : 18.03.2016 00:00 Bu haber 934 defa okundu

Mustafa Kemal Üniversitesi Nesl-i Hareket Topluluğu tarafından “Türkiye’de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik” konulu bir konferans düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
GENÇLERIN ROLÜ VE GİRİŞİMCİLİK

Mustafa Kemal Üniversitesi  Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Çetin moderatörlüğünde Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu ve Adil Hareket ve İhya Derneği Başkanı MustafaGözel konuşmacı olarak katıldı.

EREN: GİRİŞİMCİLİK, DEĞİŞİM VE GELİŞİMİN DOĞAL BİR DİNAMİZMİDİR

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren konferansta yaptığı konuşmasında, girişimciliğin bireysel ve toplumsal anlamda, ekonomik, sosyal, psikolojik ve teknolojik değişim ve gelişimin doğal bir dinamizmi olduğunu,girişimlerin istihdamı artırdığını, ekonomik büyüme sağladığını ve refahı artırdığını söyleyerek‘Bu yüzden bu kavram hem popülerdir hem cezbedicidir. Bir diğer cezbedici yön ise kendi işinin sahibi olup kararları kişinin kendisinin almasıdır’ dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut ise Türkiye’de  girişimciliğin öneminin gittikçe daha fazla anlaşılmakta olduğunu ve geliştirilmesi amacı ile başta devlet ve sivil toplum olmak üzere birçok kişi, kurum ve kuruluş tarafından farklı içerikte destekler sunduğunu belirterek,‘Lisans eğitimi sırasında verilengirişimcilik eğitimleri gençlerin girişimciliği doğru anlamaları ve bir kariyer alternatifi olarakdüşünebilmeleri için önemli bir fırsattır’ vurgusu yaptı.

TOPÇUOĞLU: GİRİŞİMCİLİK, İNSANIN KENDİNİ TANIMASI VE BİLMESİDİR

Konuşmacılardan Av. Mansur Topçuoğlu, Türkiye’de girişimciliğin yanlış algılandığının altını çizerek girişimciliğin insanın kendini tanıması ve bilmesi olduğunu belirtti.

Bu çerçevede girişimciliği; hayal etme, öngörülemeyeni öngörme, harekete geçme, risk alıp cesur olma, donanımlı olma ve yatırım yapılabilir olma kodları ile ve yaşanmış örneklerle açıkladı.

Ayrıca bu kodların hepsini ise değişim kodunun kapsadığını belirtirken,  Gençlerin artık reaktif bir durumdan proaktif duruma geçerek, eylem ve isyandan çok, istemedikleri uygulamaları değiştirebilmek için beğenmediği kurumların başına geçmeyi ve oraları yönetmeyi hedeflemesi gerektiğinin de altını çizdi.

GÖZEL: TEFEKKÜR EDİP EĞİTMELİYİZ

Adil Hareket ve İhya Derneği Başkanı Mustafa Gözel’de konuşmasında,  Adil Hareket ve İhya Derneği”nin yaptığı projelerden söz ederken,  ‘Derneğimiz ve tarihin bize biçtiği misyon nedeniyle adaleti hakkıyla icra etmeyi görev biliyoruz. Adaletin yanı sıra özlediğimiz güzel günlere yeniden kavuşabilmek adına biz gençlere düşünmek, tefekkür etmek, eğitmek ve yönetmek gibi görevler düşüyor’ifadesinde bulundu.

Konferans sonunda ise katılımcılar arasından 3 öğrenciye burs imkanı sağlandı

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol