Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Eski Milletvekili Hüseyin Yayla'nın Oğlu Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Yayınlanma Tarihi : 27.11.2023 15:49 Bu haber 686 defa okundu

ANAVATAN Partisi 20. Dönem Hatay Milletvekili Hüseyin Yayla’nın ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama, AÜ Kamu yönetimi mezunu oğlu Mustafa Yayla CHP’den İskenderun Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Eski Milletvekili Hüseyin Yayla'nın Oğlu Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Şehir Plancısı Mustafa Yayla “İskenderun’da doğdum, Mithat Paşa İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra, eğitimi için Ankara’ya gittim. ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden sonra, ikinci olarak Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden onur öğrencisi olarak mezun oldum. Sonrasında ise, İstanbul Teknik Üniversitesinde İnşaat Projeleri Yönetimi alanında yüksek lisansı tamamladım. Orta ve Doğu Karadeniz Çevre Düzeni Planı çalışmalarına ilaveten, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün İstanbul 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunda görev aldım. Şu anda da Hatay Planlama Merkezinde Şehir Plancısı unvanıyla ilimize ilişkin yapılan çalışmalara katılmaktayım. Hali hazırda inşaat, turizm, maden, reklam sektörlerinde yatırımlarım var. Evli ve iki çocuk babasıyım” diye konuştu.

Özellikle 6 Şubat depremi sonrasında yaşanılan yıkım ve felaket, belediyeciliğin gerektirdiği teknik bilgi, beceri ve donanımın önemini gözler önüne serdiğine dikkat çeken Mustafa Yayla “İskenderun’un deprem ile anılan bir ilçe olmaktan çıkıp, insanlarımızın güvenle ve sağlıkla yaşayacağı, çocuklarımızı huzurla büyütmek isteyeceğimiz bir ilçe haline gelmesi hepimizin önceliğidir. Liyakatin esas alınmasının önemini en acı şekilde tecrübe eden İskenderunlular için belediyecilik, ihtiyaç ve koşullar göz önüne alındığında, bu çerçevesinde ve teknik kadrolarla, hiç vakit kaybetmeden yapılmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ve parti yetkilileri, yerel yönetimlerde aday tercihlerinin; liyakat, öncelikli meslek grupları, bölge özelindeki koşul ve ihtiyaçlar göz önüne alarak yapılacağım” şeklinde konuştu.

Bu kriterler göz önünde alındığında memleketi için bilgi, beceri ve deneyimleriyle İskenderun’u el birliğiyle ayağa kaldıracağına inandığını sözlerine ekleyen Şehir Plancısı Mustafa Yayla, İskenderun Belediye Başkan Aday Adaylığını basın mensupları ve yayın kuruluşları aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol