Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Engelli memur adaylarına yeni bir şans doğdu

Yayınlanma Tarihi : 24.02.2016 00:00 Bu haber 1009 defa okundu

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Kerimoğlu, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) müracaatlarının 23 Şubat-9 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Engelli memur adaylarına yeni bir şans doğdu

Kerimoğlu, konuyla ilgili şu bilgilere yer verdi; “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınav müracaatlarının 2016 yılı başında yeniden açılmış olması engelli memur adayları adına sevindirici bir haberdir. Müracaatların iki yılda bir yeniden açılmasından dolayı da atanamayan adaylar için kayıt yenileme niteliği taşıdığı gibi ilk kez müracaat edecek olanlar engelli adaylar içinde yeni bir şans niteliğindedir. Bu yıl içinde yapılacak sınavlar aşama olarak yine ortaöğretim (lise), önlisans ve lisans eğitimi düzeyinde mezun olmuş ve olabilecek olan engelli memur adaylarının yazılı sınavları 24 Nisan 2016 tarihinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak yazılı sınav sonuçlarına göre ilerleyen zamanlarda aldıkları puanlar üzerinden tercih yapmak suretiyle atamaları yapılacaktır.

 Kura yoluyla atamaması yapılacak olan ilkokul, ortaokul, ilköğretim düzeyinde ki engelli memur adayları için kura müracaatlarının başvuruları da 3-17 Mayıs 2016 tarihleri arasında olacaktır. Her iki atama grubuna tabi olan engelli memur adaylarının ise sınav müracaatlarını bağlı oldukları illerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine giderek yapmaları gerekmektedir.

Geçmiş yıllar da engelli memur sınavına müracaat ederek ataması hala yapılamayan adayların ise sınav müracaatlarını ÖSYM Başkanlığının internet sitesi olan www.osym.gov.tr üzerinden isimleri yazılı olan bankalara sınav ücretlerini yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemlerini daha önce ki yıllarda almış oldukları şifrelerini kullanmak suretiyle kayıtlarını yenileyebileceklerdir. Eski müracaatı olan adaylar unutmamalıdır ki kişisel bilgilerin de herhangi bir değişiklik olması halinde aday bilgilerini güncellemek şartıyla işlemlerini yapacaklardır.

Engelli bireylerin sabırsızlıkla beklediği ve iki yılda bir müracaat hakları yeniden doğan ve daha önce atanamayan, son iki yıl içerisin de sağlık durumlarında yaşadıkları uzuv kayıplarından dolayı engel oranı %40 ve yukarısın da olan vatandaşlar için engelli pozisyonuna tabi olan vatandaşların bu haklarını daha iyi kullanabilmeleri için mutlaka ÖSYM Başkanlığının yayınladığı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS-2016) kura ve başvuru rehberine www.osym.gov.tr  https://ais.osym.gov.tr   adresleri üzerinden ulaşarak sınav kitapçığını titizlikle incelemeleri ve yapılması gerekenleri takip etmeleri engelli memur adaylarımızın müracaatlarını kolaylaştıracağı gibi faydalı bilgiler edinmelerine de katkı sağlayacağına inanmaktayım.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol