Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ÇEVRECİLER HATAY’DA BULUŞTU

Yayınlanma Tarihi : 29.02.2016 00:00 Bu haber 903 defa okundu

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri, gelişen teknoloji sonrasında artan ve çevreye zarar veren tesislerin insana ve doğaya verdikleri zararları konu alan toplantı ile bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
ÇEVRECİLER HATAY’DA BULUŞTU

Harbiye Zeyn Otelde bir araya gelen çevre dernekleri son yıllarda artan tesislerin çevreye verdikleri zararları masaya yatırdı. Birçok bölge çevre derneğinin yer aldığı toplantıda nükleer santraller, taş ocakları, kirli enerji politikaları, Artvin-Cerattepe, ağaç kesimleri konuları ele alındı.

Oturum başkanlığını Antakya Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üye Nidal Özdemir’in yaptığı toplantıda katılımcı dernek yöneticileri, tek tek sunumlarını yaparak görüşlerini iletti. Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Selda Asker ise yaptığı konuşmada çevre sorunlarına değinerek, “Bu toplantının hedef grubu öğretmenlerdir. Okullarda öğrencilere bilinçli çevre eğitimi verilmesi gerekiyor. Doğa koruma çalışmalarında ise yerel halkın desteği ve doğal zenginliklerimizin tanıtılması gerekli. Ayrıca web sitelerinin ve sosyal ağların etkin kullanılması lazım” diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonunda Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri ortaklaşa bir eylem planı hazırlandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol