Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Cereci'nin Tarsus Belgeselinde Halil Atılgan Sürprizi

Yayınlanma Tarihi : 26.11.2023 09:47 Bu haber 152 defa okundu

Akademisyen ve belgesel yönetmeni Prof. Dr. Sedat Cereci’nin çektiği Tarsus belgeselinin son çekimlerine, radyo programları ve derlemeleriyle tanınan yöre sanatçısı Halil Atılgan da katıldı. 50 yılı aşkın süredir Anadolu’nun farklı yörelerinde türkü derlemeleri yapan ve radyo için müzik programları hazırlayan Halil Atılgan’ın kurduğu etnografya müzesinde gerçekleşen çekimlerde, sanatçının yaptığı çalışmaların yanı sıra yörenin kültürel karakteristiğinin de değerlendirildiği bildirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Cereci'nin Tarsus Belgeselinde Halil Atılgan Sürprizi

Kıl yörük çadırında kımız içerek başlayan söyleşide, Halil Atılgan başta olmak üzere, yörenin sanat değerleri ve sanatçılarının söz konusu edildiği dile getirildi.Cereci'nin Tarsus Belgeselinde Halil Atılgan Sürprizi

Halil Atılgan’ın plak koleksiyonu içinde taş plak ezgileriyle yapılan görüşmede, Tarsus ve Çukurova yöresinin sanat potansiyelinin ve üretimlerin tartışıldığı belirtildi. Çekimlerde derlemeleri ve müzesiyle kültüre hizmette bulunan Halil Atılgan’ın yıllardır biriktirdiği kültür ve sanat değerlerinin halkla paylaşılmasının önemi vurgulandı. Prof. Dr. Durmuş Öztürk’ün koordinatörlüğünde yapılan Halil Atılgan çekimlerinde Prof. Dr. Osman Biçer’in de sanat danışmanı olarak yer aldığı, yaklaşık 2 yıldır süren Tarsus belgeseli projesinde son aşamalara yaklaşıldığı öğrenildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol