Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Cereci'nin 'Hatay Depremi Belgeseli' Casa İtalya'da

Yayınlanma Tarihi : 19.10.2023 16:07 Bu haber 164 defa okundu

Hatay’da 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremi filmle belgeleyen Prof. Dr. Sedat Cereci’nin “6 Şubat 4.17” adlı çalışması 3 Kasım akşamı Ankara’da Casa Italia’da gösterime sunulacak.

Paylaş Paylaş Paylaş
Cereci'nin 'Hatay Depremi Belgeseli' Casa İtalya'da

Deprem felaketini Hatay’daki evinde yaşayan Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, Hataylı gazeteciler Talip Köleoğlu, Mithat Öztürk, Murat Mutlu, Cemil Yıldız, Muhammed Ali Çayırcık, Hatay Hayat Ağacı Derneği ve Necla Daloğlu’nun katkılarıyla hazırladığı belgeselde, depremi Hatay’da yaşayan depremzedelerin görüşlerinin de yer aldığı belirtildi. Belgeselin yardımcı yönetmenliğini ve kurgu operatörlüğünü Samet Atıcı’nın yaptığı dile getirildi.Cereci'nin 'Hatay Depremi Belgeseli' Casa İtalya'da

Prof.Cereci’nin çalışmasında, depremde yıkılan yapıların, enkazla kapanmış yolların, yollar boyunca sıralanmış cesetlerin görüntülerin yanı sıra, ailelerini kaybetmiş depremzedelerin yürek burkan duygulu konuşmalarının da çalışmaya eklendiği bildirildi.

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Hatay’da çektiği 6 belgeselden sonuncusu olan çalışmanın dünya prömiyerinin Almanya’nın başkenti Berlin’de yapıldığı, ardından Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin ve Fransa’da gösterime girdiği öğrenildi. Prof. Dr. Sedat Cereci’nin önceki yıllarda Hatay’ın inanç zenginliği, Hatay’ın ortak yemeği hirisi, Hatay Mutfağı ve Hatay Haahaları konulu belgeseller çektiği ve çok sayıda ülkede film festivallerine katıldığı vurgulandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol