Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Cama Hayat Veren Asfuroğlu, Beykoz Cam şenliğine Katıldı

Yayınlanma Tarihi : 15.06.2023 23:32 Bu haber 163 defa okundu

Bölgemizin başarılı el sanatçılarından biri olan Üfleme Antik Cam Sanatçısı Şadi Asfuroğlu , ‘Camdan Cana’ teması ile gerçekleşen “Acarkent Rotary Kulübü Geleneksel 4. Beykoz Cam Şenliğine katıldı. Acarlar Şirketler Topluluğu ve Coliseum Sports&Life ve işbirliği ile Cam işleme sanatını yaşatmak ve cam ustalarını tanımak amacıyla Acarkent Coliseum Meydan’da gerçekleşen Cam Şenliğinde canlı performans ile cam üfleme yapan Şadi Asfuroğlu sanatı ile ilgi odağı oldu.Antakya Cam Müzesi Kurucusu Şadi Asfuroğlu’nun yanı sıra Antakya’da tek başına cam fırını kuran ve mesleğin son temsilcilerinden olan Aner Parmaksız’ın da katıldığı Acarkent Rotary Kulübü Geleneksel 4. Beykoz Cam Şenliğinde sanatçıların bağışlayarak müzayede de satışa sunulacak eserlerinden elde edilecek gelir Antakya’da depremde hasar almış cam atölyelerine destek olarak gönderilecek.

Paylaş Paylaş Paylaş
Cama Hayat Veren Asfuroğlu, Beykoz Cam şenliğine Katıldı

CAM SANATINA ÖNEM VERİYORCama Hayat Veren Asfuroğlu, Beykoz Cam şenliğine Katıldı

Cam sanatına önem veren Acarkent Rotary Kulübü Geleneksel 4. Beykoz Cam Şenliğinde olmaktan son derece mutluluk duyduğunu ifade eden Üfleme Antik Cam Sanatçısı Şadi Asfuroğlu açıklamasında:” Kıyameti yaşadığımız 6 Şubat depremi dolayısıyla bizlerle birlikte üzülen, bizim yaşadıklarımızı hisseden o güzel Anadolu insanın yüceliği ile yaralarımıza merhem olmak için seferber olan organizasyon komitesine şükranlarımı sunarak başlamak istiyorum.Mesleğin son temsilcilerinden olan Aner Parmaksız ve bir çok cam sanatçısı ile birlikte Cam sanatının tarihçesi, gelişimi ve günümüzde cam sanatı hakkında konuşmaların yapıldığı muhteşem bir programda yer almaktan son derece onur duydum. Cam üzerine söyleşiye katıldığım programda İlk cam üretim merkezi olarak Antakya’nın önemi konusunda konuşma yaptım. Antakya cam sektörünün son temsilcisi olan Aner Parmaksız da Antakya’da Geri dönüşüm cam imalatını anlattı.

Canlı performans ile cam üfleme sanatımı icra ettiğim şenlikte diğer sanatçılarımızda cam üzerine hünerlerini sergilediler.Minik ziyaretçilerimiz üfleme tekniği ile kendi cam figürlerini yaptılar.

Aynı zamanda kıyameti yaşadığımız 6 Şubat depremi dolayısıyla bizlerle birlikte üzülen, bizim yaşadıklarımızı hisseden o güzel Anadolu insanın yüceliği ile yaralarımıza merhem olmak için seferber olan organizasyon komitesine şükranlarımızı sunuyoruz.

GELİRİ DEPREMDE ZARAR GÖREN CAM ATÖLYELERE GÖNDERİLECEK

Ayrıca bizlerin bağışladığı eserlerin satışlarından elde edilecek gelirin Antakya’da depremde hasar almış cam atölyelerine destek olarak gönderilecek olması bizleri fazlası ile mutlu etmiştir.Bana göre oldukça başarılı olan Acarkent Rotary Kulübü Geleneksel 4. Beykoz Cam Şenliğinin gerçekleşmesinde emekleri geçen organizasyon komitesi Başkanı Zehra Turan ve sevgili eşi Oktay Turan’a, Acarkent Coliseum yöneticileri Funda Acar ve Erdinç Acar’a,Acarlar Şirketler Topluluğu ve Coliseum Sports&Life yöneticilerine teşekkür ediyorum.”dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol