Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ÇALIŞKAN: VAKİT KARDEŞLİK VAKTİ

Yayınlanma Tarihi : 25.03.2023 22:30 Bu haber 184 defa okundu

Her yıl sevinçle karşılanan Ramazan ayının bu yıl deprem ve sel felaketlerinin gölgesinde buruk idrak edildiğini ifade eden Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Ramazan ayı böyle bir kaos ortamı içerisinde sessizce kapımıza geldi. Temenni ederiz ki bu Ramazan yaralarımızı saran, bizi tekrar hayata bağlayan bir dönem olur. Bu öyle bir acıydı ki bütün evlere, yüreklere kor gibi düştü. Evler ve yuvalar bir bir harap oldu. Tahribat büyük, toparlanıp yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
ÇALIŞKAN: VAKİT KARDEŞLİK VAKTİ

MANEVİ ATMOSFER

Bu Ramazan diğer Ramazan’lardan farklı olarak kardeşliği daha fazla düşünme vakti olacağını belirten GİK Üyesi Çalışkan, “Bu Ramazan’da halen çadırlarda kıt kanaat geçimini sağlayan, yakınlarını kaybetmiş, serveti yok olmuş insanlar var. Özellikle de depremde maddi-manevi büyük kayıplar yaşayan insanların acılarını dindirecekleri, yaralarını rehabilite edebilecekleri bir havayı teneffüs edip, Allah’ın muhabbetiyle, rahmetiyle doldurulacak bir ay olur. Bir ay boyunca oruç ve diğer ibadetleri yerine getirmeye çalışacağız. Sadece deprem bölgesinde değil, tüm ülkede bu manevi atmosfere ihtiyacımız var.” dedi.

BENLİĞİMİZE İŞLEMELİ

Ramazan’ı bu dersi almanın da bir parçası olarak idrak etmemiz gerektiği tavsiyesinde bulunan GİK Üyesi Çalışkan, “Ramazan’da yeme içme ve bedeni arzu ve isteklerden uzak kalırsak farz ibadetimizi yerine getirmiş olur ama onun rahmetinden yeterince faydalanmış olmayız. Ramazan’ın feyzi, bereketi ancak orucu bütün benliğimizle tuttuğumuz takdirde gerçekleşir.

Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi Allah’ın kötülükleri terk etmeyenin aç ve susuz kalmasına (oruç tutmasına) ihtiyacı yoktur. Bu nedenle; Ramazan Kur’an ayıdır, infak ayıdır, zekât ayıdır, kardeşlik ayıdır. Ramazan’ın manevi ruhu bütün benliğimize işlemeli; iftarıyla, sahuruyla, teravihiyle, infakıyla, mukabelesiyle ayrı ayrı yaşanıp, hissedilmelidir.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol