Hatay Mahalli Haber
MENÜ

“Bu Amacı Onlara Zehir Edeceğiz”

Yayınlanma Tarihi : 17.06.2026 03:11 Bu haber 84 defa okundu

İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, bazı siyasi çevrelerce gündeme getirilen “etnik veya inanç kimliği üzerinden Cumhurbaşkanı yardımcılığı belirlenmesi” önerilerine karşı sert açıklamalarda bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
“Bu Amacı Onlara Zehir Edeceğiz”

“Türkiye’yi Bölünmeye Sürükler”

Siyasetin etnik ve mezhepsel kimlikler üzerinden kurgulanmasının tehlikeli sonuçlar doğuracağını savunan Çirkin, bu yaklaşımın Türkiye’yi bölgesel bir istikrarsızlığa sürükleyebileceği uyarısında bulundu. Çirkin, “Kürt veya Zaza kökenli bir Cumhurbaşkanı yardımcısı, ‘Gürcüyüm’ diyen bir Cumhurbaşkanı varken, kimlik üzerinden yeni makamlar talep etmek ve bunu anayasal bir zorunluluk haline getirmek, ülkemizi Avrupa’nın Yugoslavya’sı veya Ortadoğu’nun Lübnan’ı yapma riski taşır” dedi.

“Yugoslavya ve Lübnan Örneği”

Geçmişte yaşanan siyasi süreçlere atıfta bulunan Şefik Çirkin, şunları kaydetti:

“Bugün Yugoslavya diye bir devlet kalmadı. Lübnan’ın durumu ise ortada; parça parça ve dış müdahalelere açık bir yapıya dönüştü. Bizim savunduğumuz anlayışta kimse kimliğiyle değil, liyakati, sevgisi ve milletin tercihiyle göreve gelmelidir. Bazılarının özendiği bu sistemin amacı Türkiye’yi ayrıştırmaksa, İYİ Parti olarak bu amacı onlara zehir edeceğiz.” Çirkin, siyasetin asli görevinin birleştiricilik olduğunu vurgulayarak, makamların kimliklere göre dağıtılmasının milli birliğe zarar vereceğini yineledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol