Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Başkan Seçmen, ‘Aşık Veysel’i Anma’ Etkinliklerine Katıldı

Yayınlanma Tarihi : 02.02.2023 23:12 Bu haber 252 defa okundu

Aşık Veysel'in vefatının 50. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen anma konserine Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ı temsilen Başkan Yardımcısı Alev Seçmen katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Başkan Seçmen, ‘Aşık Veysel’i Anma’ Etkinliklerine Katıldı

Hatay Valiliği tarafından düzenlenen ve Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği Aşık Veysel’i anma konserine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Vali Yardımcıları Yusuf Turan, Onur Şan, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Kültür Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Hatay Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Alev Seçmen, Kurum İl Müdürleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Aşık Veysel’in vefatının 50. yıl dönümü nedeniyle UNESCO tarafından 2023 yılı “Aşık Veysel’i Anma Yılı” olarak belirlenmiştir. Aşık Veysel'in vefatının 50. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konserde, Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Türk halk müziğine değer katmış önemli isimlerinden biri olan Aşık Veysel’e ait birbirinden güzel türkülerle dinleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol