Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Aslanyürek Ve Akyüz Unutulmadı

Yayınlanma Tarihi : 14.11.2022 23:53 Bu haber 213 defa okundu

Harbiyeli yazar Nihat Aslanyürek ve Mehmet Ali Akyüz 2.ölüm yıldönümlerinde mezarları başında anıldı. Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile’nin organize ettiği anma etkinliği, 12 Kasım 2022 tarihinde saat 15.00’da Nihat Aslanyürek, aynı gün saat 15.30’da Mehmet Ali Akyüz’ün mezarları başında ayrı ayrı yapılan ziyaretle anıldılar. Rahmetli Nihat Aslanyürek’in ailesinden; eşi Hedva Hanım, çocukları Semir, Önder, Şehrazat, Melek, eniştesi Zeynel Zorlu, arkadaşı Mehmet Mirioğlu yanı sıra 2.ölüm yıldönümleri nedeniyle bir araya gelen dostları Nebih Nafile, heykeltıraş ve mozaik sanatçısı Ahmet Bostancı, Nadya Çapar ve Gülşen Randa vardı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Aslanyürek Ve Akyüz Unutulmadı

Bir Kızılderili atasözünde der ki; “Seni tanıyan son kişi öldüğünde hiç yaşamamış olacaksın.” Nebih Nafile: “Yazdıkları eserlerle, örnek davranışlarıyla topluma mal olmuş Harbiyeli yazar Nihat Aslanyürek Ağabeyim ve Mehmet Ali Akyüz dostum kentimizin ve dolayısı ile ülkemizin aydınlık yüzleridir. Onları yaşatmak, anmak, fikirlerini yaymak ailesi ve biz sevenlerinin görevidir. Ölümlerinin ardında bile bizleri sevgiyle bir araya getirmiş olan Nihat Aslanyürek ve Mehmet Ali Akyüz dostlarımı rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” 

“Eskiden mücadele vardı, dayanışma vardı. Dostluklar çok daha sağlamdı. Şimdilerde insanlar değişti. Yeme, içme, günü gün etme derdinde daha çok.” Diyen Mehmet Mirioğlu, anma programının yapılacağını sosyal medya hesaplarından gördüm, okudum ve sizlere eşlik ettim. Mehmet Mirioğlu ve Ahmet Bostancı’nın okuduğu dualar sonrasında Nihat Aslanyürek ve Mehmet Ali Akyüz şiirleri Gülşen Randa tarafından okundu. 

Nihat Aslanyürek’in ailesi ve Mehmet Ali Akyüz’ün dostları tarafından getirilen karanfiller, çeşitli çiçekler mezarlarına konularak anma programı sona erdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol