Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Antakyalı Sanatçılar Yıkıntıların üzerinde Dünya Sanat Gününü Kutladılar

Yayınlanma Tarihi : 17.04.2024 09:44 Bu haber 81 defa okundu

Antakyalı sanatçılar depremde en çok zarar gören saray caddesinde yıkıntıların üzerinde eserlerini sergileyerek, müzik eşliğinde 15 Nisan Dünya Sanat Gününü kutladılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Antakyalı Sanatçılar Yıkıntıların üzerinde Dünya Sanat Gününü Kutladılar

Dünya Sanat Günü kutlu olsun!Antakyalı Sanatçılar Yıkıntıların üzerinde Dünya Sanat Gününü Kutladılar

Ansam Kültür Derneği ve Artantakya iş birliği ile 15 Nisan Dünya Sanat Günü kutlandı. Antakya nın depremde en çok zarar gören saray caddesinde çeşitli sanat dallarının yer aldığı sergiyle kutlandı. Enstrümanıyla renk katan Bedi Sabuncu Güzel sanatlar lisesi öğretmenlerinden Ünal Öztorun ve eşlik eden sanatçılar Esra Sönmez, Emel Temizkan, İlker Mansuroğlu, Leyla Açıcı, Manolya Keşre, Mehmet Oflazoglu, Mucibe Oruç, Naim Gülbol, Selda Güvercinci, Semire Erdem Demirel, Serpil Sultanoğlu, Süleyman Gülbol ve Zeynep Gülbol’ın eserlerini yıkıntıların üzerinde sergilediler.Antakyalı Sanatçılar Yıkıntıların üzerinde Dünya Sanat Gününü Kutladılar

International Associations of Art (IAA) (Uluslararası Sanat Derneği)’nin, 2011 yılında Guadalajara’da gerçekleşen 17. Genel Kurulu’nda söz alan Ulusal Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam, Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanmasını önerdi. Bu öneri çoğunluk oyu alarak, her yıl 15 Nisan tarihinde Dünya Sanat Günü – World Art Day (WAD) olarak kutlanılması kararı alındı.

“Sanatla kalın dostça kalın, Sanat iyileştirir, Dayanışma yaşatır

Düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ansam Kültür Derneği Başkanı Mehmet Oflazoğlu, “Bugün 15 Nisan Dünya Sanat Günü. UNESCO destekli tüm dünyada aynı anda kutlanıyor. Biz de bu koşullarda kutluyoruz. Derneğimiz 21 Ağustos 2015 tarihinde Ansam Kültür Derneği olarak kurulmuştur. Derneğimizde birçok etkinlikler var.  Antakya Uluslararası Film Festivali , Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali, ArtAntAkyA Uluslararası Çağdaş Sanat gösterisi, ArtAntAkyA Genç Yetenekler Yarışması, Çevirimiçi etkinlikler ve Çağdaş sanat sergileri bulunuyor. Derneğimiz bünyesinde yaptığımız birçok projemiz var. Bu projelerde yer almak isteyen herkesi derneğimize bekliyoruz. Bugün burada sanatın tüm insanları birleştirdiğini bir kez daha gördük. Sanatla kalın dostça kalın, Sanat iyileştirir, Dayanışma yaşatır” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol