Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Antakya’da Lezzet Şöleni: Gastro Bahar Festivali Başlıyor

Yayınlanma Tarihi : 02.05.2026 17:55 Bu haber 63 defa okundu

Antakya Belediyesi ev sahipliğinde ve himayesinde, MC Organizasyon tarafından düzenlenen “1. Antakya Gastro Bahar Festivali”, kenti gastronomi ve kültürle buluşturmaya hazırlanıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Antakya’da Lezzet Şöleni: Gastro Bahar Festivali Başlıyor

Hatay genelinde ve çevre ilçelerde büyük yankı uyandıran festival, Antakya’nın zengin mutfak mirasını daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek organizasyon, şimdiden yoğun ilgi görmesiyle dikkat çekiyor.Antakya’da Lezzet Şöleni: Gastro Bahar Festivali Başlıyor

Festival kapsamında Türkiye’nin sevilen gastronomi programı MasterChef Türkiye ile tanınan 15 şef ve yarışmacı Antakya’da vatandaşlarla bir araya gelecek. Etkinlik boyunca kortej yürüyüşleri, ateş şovları, sahne performansları ve gastronomi gösterileriyle şehir adeta bayram havası yaşayacak.Antakya’da Lezzet Şöleni: Gastro Bahar Festivali Başlıyor

6–10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festival, 15 Temmuz Parkı içerisinde gerçekleştirilecek. Anneler Günü’nü de kapsayan özel programıyla ziyaretçilere hem lezzet hem de eğlence dolu anlar sunulacak.

Hatay’da bugüne kadar yapılan en büyük organizasyonlardan biri olma özelliği taşıyan festival, aynı zamanda Antakya’nın ilk geniş kapsamlı gastronomi festivali olarak öne çıkıyor. Festival alanında şehrin önde gelen markaları, restoranları ve yerel üreticileri yer alarak yöresel lezzetlerle modern mutfak kültürünü bir arada sunacak.

Antakya Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen bu büyük organizasyonun, şehrin turizm potansiyeline ve ekonomik canlılığına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Antakya, gastronomi ve kültürle buluşmaya hazır.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol