Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Anne Sütü En Doğal Hakkımız

Yayınlanma Tarihi : 07.10.2022 12:50 Bu haber 336 defa okundu

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF Katkılarıyla 1-7 Ekim tarihleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde “Dünya Emzirme Haftası” olarak kabul edilmekte ve çeşitli faaliyetler düzenliyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Anne Sütü En Doğal Hakkımız

Bu kapsamda Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eğitim Birimi tarafından emzirmenin ve anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla hastanede etkinlik standı kurulmuş olup, hastaneye gelen ziyaretçilere bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. 

Standı ziyaret eden Başhekim Dr. Sıtkı Sönmez ve beraberindeki idareciler de bu anlamlı etkinliğe destek vererek anne sütünün önemine dikkat çekti.

 Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tanıtım ve İletişim Birimi’nden yapılan açıklamada “Anne sütü, annenin kendi bebeği için özeldir, yenidoğan bebeğin sindirim sistemine ve böbreklerine uygun yoğunlukta, içerikte ve protein oranındadır. Bebek için gerekli vitamin ve mineralleri de içerir. Anne sütü bebeğin gelişim ve büyümesine oldukça fazla katkı sağlar. Bebeğin beslenmesi, ilerleyen yaşlarda zihinsel, sosyal ve psikolojik gelişimini de doğrudan etkiler. Bebekte güven duygusu oluşur ve anneye karşı olumlu bağlanma gelişir. Anne ve bebek arasındaki ilişkiyi güçlendirir.” denildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol