Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Amik Ovası’nda 12 Bin Dönüm Tarım Arazisi Sular Altında!

Yayınlanma Tarihi : 04.05.2024 09:11 Bu haber 56 defa okundu

 Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Amik Ovası'nda yaşanan su baskını sorununa dikkat çekmek için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Amik Ovası’nda 12 Bin Dönüm Tarım Arazisi Sular Altında!

 MİLLİ SERVET HEBA OLUYORAmik Ovası’nda 12 Bin Dönüm Tarım Arazisi Sular Altında!

 Soru Önergesinde Çalışkan, yaklaşık 12 bin dönüm tarım arazisinin sular altında kaldığı belirtilen bölgede halkın büyük mağduriyet yaşadığı vurgulandı. Önergede bu durumun, bölgenin verimli tarım arazilerinden oluşması nedeniyle milli servet kaybına yol açtığı ve çevresel riskler oluşturduğuna dikkat çekildi.

 SELLER TARIM ARAZİLERİNİ VE MAHALLE SAKİNLERİNİ TEHDİT EDİYOR!

 Çalışkan, Hatay'ın merkez ilçesindeki Amik Ovası'nda Hatay Havalimanı'na yakın bir bölgede yaklaşık 12 bin dönümlük alanın sular altında kaldığına işaret etti. Tarım arazisi olan bu bölgedeki su baskınının, milli servet kaybına yol açtığı gibi Aşağıoba, Gülova, Akdaş, Karabatak, Arpahan, Paşaköy ve Demirköprü mahallelerinin sakinlerini de mağdur ettiğini vurguladı.

 HATAY'DAN YÜKSELEN ÇIĞLIK: OVALAR SULAR ALTINDA, ÇİFTÇİLER MAĞDUR

 Su baskınının, kış döneminde açılan ve yaz döneminde kapatılan bentlerdeki toprak ve mil birikintisinden kaynaklandığı değerlendiriliyor. Bu durum, havalimanı ve yeni yolun işlevsiz kalma riskini de beraberinde getiriyor.

 MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN’DAN, BAKAN YUMAKLI'YA AMİK OVASI SORUSU

 Soru önergesinde Çalışkan, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'ya şu soruları yöneltti:

 “1- Bölgenin tarım arazisi olması nedeniyle su baskınına karşı tedbir maksatlı bir çalışma yürütülmekte midir?

 2- Her yıl benzer durumla karşılaşılması sebebiyle mevcut su kanallarıyla ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır?”

 AMİK OVASI'NDA HER YIL TEKRARLANAN SU BASKINLARI: KALICI ÇÖZÜM ŞART

 Milletvekili Çalışkan, bölgedeki tarım arazilerinin ve halkın geçim kaynaklarının korunması için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın konuya ilişkin gerekli açıklamaları yapmasını ve sorunun çözümü için gereken adımları atmasını talep etti.

 Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne de bir yazı yazarak sorunun çözülmesini talep eden Çalışkan, benzer durumlarla karşılaşmamak için tedbir geliştirilmesinin önemine de değindi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol