Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Acılarını Tuvale Yansıttı

Yayınlanma Tarihi : 01.02.2024 04:25 Bu haber 80 defa okundu

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Zeynep GÖNÜLAY Çalımlı'nın, 6 Şubat depremi anısına düzenlediği 'ARAFTA' isimli kişisel yağlı boya resim sergisi büyük ilgi gördü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Acılarını Tuvale Yansıttı

6 Şubat depremini iliklerine kadar yaşayanlardan biri olan Gönülay Çalımlı'nın o günün yarattığı duygusal durumları sanatsal yaratıcılıkla birleştirerek anlatmaya çalıştığı yağlı boya sergisindeki eserlerinde göze çarpan; ışık ve atmosferi iç dünyasıyla birleştirerek, atölyesinde fırçasına yansıttığı detaylar dikkat çekti.Acılarını Tuvale Yansıttı

Mersin Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Galerisi'nde gerçekleştirilen, açılışını Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve Mersin İl Kültür Müdürü Emel Gökbel'in yaptığı sergiye sanatseverler tam not verdi.Acılarını Tuvale Yansıttı

16 eser ve 24 parçadan oluşan sergi, depremi bizzat yaşamış olan Öğretim Üyesi ve Sanatçı Zeynep Gönülay Çalımlı'nın ikinci kişisel sergisi.

Gönülay Çalımlı, 6 Şubat'ın acılarının tuvale yansıtıldığı sergisiyle ilgili olarak; "Tarifi kelimelerle anlatılması zor olan hislerimi anlatmaya çalıştığım 'ARAFTA' isimli Yağlı Boya Resim Sergimi, yaşadığımız depremin unutulmaması, yaşanılanların bir daha yaşanmaması için, hafızalara kazımak için planladım. Bugün sergimizin açılışını yapan Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu beyefendiye, İl Kültür Müdürü Emel Gökbel hanımefendiye ve sergimizi ziyaret ederek, düşüncelerini ve güzel duygularını bizlerle paylaşan sanatseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol