Hatay Mahalli Haber
MENÜ

6 Şubat'ın Yıldönümünde Yangın Evlerini Kül Etti

Yayınlanma Tarihi : 05.02.2024 18:47 Bu haber 78 defa okundu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 6 Şubat deprem felaketinin yıldönümü arifesinde kızıyla birlikte şehir dışındayken evlerinde çıkan yangın sonucu bütün eşyaları kül olan Korkmaz ailesini, perişan oldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
6 Şubat'ın Yıldönümünde Yangın Evlerini Kül Etti

Edinilen bilgilere göre Dumlupınar Mahallesinde dün gece saatlerinde iki katlı bir binanın üst katındaki evde yangın çıktı. Evin pencerelerinden yükselen alevler çevre sakinlerine büyük bir panik yaşattı. Mahalleliyi sokağa döken yangın olayında, evde kiracı olan ve kızı ile birlikte yaşayan Nimet Korkmaz’ın şehir dışında olduğu öğrenilmesi üzerine çevre sakinleri bir nebzede olsa rahatladı.

Çevre sakinlerinin 112 acil çağrı merkezine haber vermesi üzerine yangın yerine HBB itfaiye ekipleri kısa sürede yetişti. Yapılan müdahale sonucu, yangın bir süre sonra önce kontrol altına alındı, daha sonra da tamamen söndürüldü. Yangının elektrik kontağından çıktığı değerlendirilirken, olayla ilgili tahkikatın sürdüğü öğrenildi.

EVİN TÜM EŞYALARI KÜL OLMUŞ!

6 Şubat depremini ayın evde geçiren, uzun süre çadırda yaşamak zorunda kalan Korkmaz ailesi, felaketin yıldönümünün arifesinde, kendileri şehir dışındayken, bu kez yangın felaketiyle tüm eşyalarını kaybettiler.

Yangın haberini alır almaz evine gelen, gördüğü manzara karşısında adeta yıkılan Nimet Korkmaz “Şehir dışındaydım, geldim evim bu halde, yandı! Hiçbir şeyim kalmadı, giyecek kıyafetlerim de dahil. Kızımla tek yaşıyorum, başta devlet büyüklerimiz olmak üzere herkesten yardım istiyorum” dedi.

Mahalle sakinleri de yaşanan yangın olayına işaret ederek “Ablamız tek başına kızıyla birlikte yaşıyor. Kiracı, şu anda çok mağdur. Mahalleli olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız, ancak bizim gücümüzü aşan bir durum var, Devlet büyüklerimizin el atmasıyla inşallah daha iyi olur” diye konuştu.     

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol