Kırıkhan’da yapılan denetimde bir restoranda 15 kilogram bozulmuş tavuk tespit edildi. Tavuklar, gıda mühendislerinin gözetiminde imha edildi.
Kırıkhan Belediyesi zabıta ekiplerince yapılan denetimde, bir restoranda ekiplerin yaptığı denetim sırasında pişmiş ve çiğ haldeki yaklaşık 15 kilogram tavuğun bozulduğu belirlendi.
Bozuk tavuklar imha edilirken, ekipler hijyen koşullarına uymadığı tespit edilen restoran hakkında işlem başlattı.
Belediyeden yapılan açıklamada, “Halkımızın sağlığı kırmızı çizgimizdir! Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin düzenli denetimleri kapsamında, bir tavuk restoranında bozulmuş tavuk ürünleri ve hijyen ihlalleri tespit edildi.Uygun olmayan ürünler imha edildi. İşletmeye gerekli cezai işlemler uygulandı Hemşehrilerimizin güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlığının korunması için denetimlerimizi titizlikle sürdürüyoruz” denildi.