Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DONANIMLI ELEMAN YETİŞTİRİLMELİ

Yayınlanma Tarihi : 15.02.2016 00:00 Bu haber 999 defa okundu

Ziraat Öğretiminin 170. yılı nedeniyle Ziraat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi’nce başak balosu düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
DONANIMLI ELEMAN YETİŞTİRİLMELİ

Büyük Antakya Otelinde gerçekleşen başak balosuna bazı daire müdürleri, Ziraat mühendisleri katıldı.

Baloda konuşma yapan Ziraat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Başkanı Ahmet Sever, “Ziraat Fakülteleri tercih edilme özelliğini 1980’li yıllardan sonra kaybetmiş müteşebbisin istediği şekilde mühendis yetiştiremediği için Ziraat Mühendisleri işsiz kalmayla karşı karşıya bırakılmıştır. Çözüm Ziraat Fakültelerinin sayısını artırma yerine öğretim kalitesinin artırılacak müteşebbisin ihtiyaçları karşılayacak donanımda teknik eleman yetiştirilmelidir” dedi.

TOPRAK MİRASIMIZDIR

Sever açıklamalarına şu ifadelerle devam etti, “80’li yıllardan itibaren tarımda başlayan çöküş günümüze kadar devam etmiş birçok önünde birim alandan alınan verimler yüksek olmasına rağmen üretim sırasında kullanılan girdilerdeki aşırı fiyat artışları sebebiyle çiftçide rekabet şansı azalmış ihtilat patladığını belirten Sever, “Son yıllarda topraklarımızı koruma konusunda da hassas davranmadığımız için 3.5 milyon hektar tarım toprağa kaybedilmiştir. Oysaki toprak bizden sonra ki nesillere bıkacağımız ve önceki nesillerden teslim aldığımız bir emanettir.

Meralar otlarla kışlıklar bedava ot kaynakları olmasına rağmen birçok yerde yapılaşmaya açılmış hayvanlarını otlatmaya üretici hayvanlarını satmak ve yetiştiricilikten uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Buna bağlı olarak et fiyatları artmış çözüm ise ithalatta bulunmuştur.”

Gıda konusuna gelince, gıda üretimleri alarm verdiğine dikkat çeken Sever, “Halkımızın güvenilir gıdaya erişmesi için tüm işletmelerin büyüklüğüne bakılmaksızın istihdam zorlu personel bulunmalarını mecburi kılınmak, denetimler yeminli gıda müşavirlerine verilerek halkımızın güvenilir gıda tüketmesi sağlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bir daha ki Başak balosunda buluşmak üzere hepinizi tekrar saygılarla selamlıyorum” dedi.

25 DOLDURANLARA PLAKET VERİLDİ

Başka Balosunda mesleğinden 258 yılını dolduranlara plaket verildi.

Mesleğinde 25. yılını dolduran Osman Uygur, Mehmet Cemil Genç, Tülay Çimrin, M. Fatih Önsüren, Ruhsar Alpaslan, Sema Karanlık, İbrahim Atar, K. Mesut Çimrin, Nidal Özdemir, Aldan Candır, Mehmet Avcı, Selahattin Cömert, Ahmet Çelik, Ertan Kafadar, M. Emin Keleş, Mithat Alpaslan, İbrahim Ulu, Nurulhuda Kallıoğulları, Mithat Karanlık, Meral Albayrak, H. Tanju Katipoğlu ve Mehmet Batıray’a Oda tarafından plaketler verildi.

Gecede Ziraat Mühendisleri müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol