Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Mithat KALAYCIOĞLU
Mithat KALAYCIOĞLU
mikamithat58@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1271 defa okundu.

Meclis üyelerde Başkan gibi sorgulanmalı

Herkesin Hataya yaptığım çalışmalardan beni yakından tanıdığına inanıyorum. 23 yılı aşkın büyük bir onurla ve şevkle sürdürdüğüm gazetecilik mesleğime sizlerle birlikte aynı heyecanla devam etmenin kıvancını yaşamaktayım.

Görev yaptığım gazetelerde hep kentimize katkı sağlayacak haberlere imza atarak, yaşadığımız kenti güzelleştirmenin mücadelesini verdim. Ben yaşadığım kenti çok seviyorum. Türkiye’yi çok gezen biri olarak, hiçbir yere nasip olmayan tüm özelliklere sahip Antakya’mızın kıymetini bilmiyoruz ve tanıtımını yapamıyoruz.

‘Dünya Kenti Antakya’yı sadece birkaç yönü ile tanıtmanın büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum.

İşte bu yüzden de çevremden aldığım olumlu sonuçlar neticesinde Antakya’ya hizmet etmek adına bu yola çıktım.

Ben bunu iki kez başardığıma inanıyorum, şimdi sizlerin de desteğiyle bir kez daha yaşadığım kente hizmet etmek için yola çıktım.

Bilindiği üzere daha önce iki dönem Antakya Belediyesi Meclis Üyeliği görevini başarıyla yürüttüğüme inanmaktayım. Bu nedenle bir kez daha Antakya Belediye Meclis Üyeliği’ne aday adayı oldum.  Amacım belediyecilikte rutin görevlerin yanı sıra, kentin kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerine yeni bir bakış açısı getirmek. 45 yıllık halk bilimi araştırmacısıyım ve bu çalışmaları Hatay’ın her yönünü içeren Hatay halk bilimi adlı dört kitapta yayınladım. Bu konudaki deneyimlerimi kentin gelişimi adına kullanmak istiyorum.

Hizmet ve temsil anlamında yola çıktım.

Belediye Meclis Üyeleri’nin de Belediye Başkanı gibi sorgulanması gerektiğine inanıyorum. Belediye Meclis Üyeleri, yerel demokrasi açısından son derece önemli bir işleve sahiptir. Belediye Meclisi, belediyenin karar organıdır. Yerel seçimlere yaklaştığımız şu günlerde genellikle Belediye Başkanları’nın hizmet performansı sorgulanırken aynı seçimle beş yıllığına göreve gelmiş olan ve kent halkının pek de tanımadığı Belediye Meclis Üyelerinin, seçildikleri kent için neler yaptığı hemen hemen hiç gündeme gelmez. Oysa seçmenler, seçtikleri belediye meclis üyeleri ile o kentin sorunlarının çözülmesini ve kentlerinin daha yaşanabilir olmasını istemektedirler. Peki, Belediye Meclis Üyeleri seçildikten sonra o kent adına ne yapmaktadır? O kentin sağlıklı ve yaşanabilir olması yönünde nasıl bir faaliyette bulunmaktadır?  İşte bütün bunların sorgulanması gerekiyor. Belediye Meclis Üyeliği sadece meclis toplantılarına katılıp, el kaldırıp indirmekten ya da bir etiketten ibaret değildir. Meclis Üyeleri, şehirdeki her konuyu araştırmalı ve her konudan haberdar olmalı, yerel demokrasinin önemli bir parçası oldukları bilinci ile hareket etmelidirler. 23 yıllık gazetecilik geçmişimle edindiğim deneyimlerimin bu konuda faydalı olacağına inanıyorum.

Partilerde kıran kırana savaşa neden olan Belediye Meclisi Üye listelerinin açıklanmasıyla başlayan tartışmalar, yapılan bir seçimden yapılacak diğer seçime kadar hep sürer. Sanırım bundan sonrada sürecektir. Ben daha önce de iki kez meclis üyesi olarak Antakya Belediye Meclisi’nde görev aldım. Bilgi birikimim ve araştırmamla bir kez daha bu göreve talibim. Seçimden çıkacak her türlü sonuca saygı duyacağım. Ama seçilirsem de öncelikle halkım için çalışacağımın sözünü veriyorum. Kentimizin gelişimine katkı verecek her çalışmayı da desteklerim. Antakya’nın gelişmesine ve güzelleşmesine katkı sunacak her projeyi de onaylarım. Doğduğum ve büyüdüğüm kente hizmet etmek istiyorum. Halkımıza hak ettiği hizmeti vermek için yola çıkıyorum.

Bu geniş alana hizmet üretmek için yeterli bilgi birikimi, tecrübede olduğumu düşünüyorum. Daha önceki meclis üyeliği görevi dönemlerinde nasıl bir anlayış sergilediğimi herkes biliyor. Her kesimi kucaklayan sosyal yapımız ile Antakya’ya hizmet etmek için meclis üyeliği aday adaylığımı açıklıyorum..

YAŞANABİLİR BİR ANTAKYANIN MÜCADELESİ İÇİN TÜM HEMŞEHRİLERİMİN DESTEĞİNİ İSTİYORUM