Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Mithat KALAYCIOĞLU
Mithat KALAYCIOĞLU
mikamithat58@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1676 defa okundu.

Hesap Verin!

Milli Eğitim Bakanlığımızca, koronvirüs önlemleri kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucunda ilk solunum cihazı, ilimiz Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu (MTA) Lisesinde üretildi.

Ülkemize nefes veren okulumuz Şehit Serkan Talan MTA Lisesi’nin başarısı Türkiye’de konuşuluyor.

Herkes şaşırmış ama sevinçli!

“Bir okul nasıl böyle büyük bir başarıya imza atar” diye hayretler içerisinde..

Hatay ilimizi ve Defne ilçemizi Türkiye’ye tanıtan vizyon sahibi, çok değerli, çalışkan, şu pandemi döneminde, ülkemize nasıl bir katkıda bulunuruz, ilkesiyle yola çıkan ve ulusal bir başarıya imza atmış bir okulumuz olan Defne ilçesinin kırsalında kurulup, idarecisiyle, öğretmeniyle öğrencilerini bağrına basmış, engelleri sorun etmeden ve yılmadan çalışarak bu başarıyı elde etmenin gururunu ve sevincini yaşıyorlar.

Hatay ve Defne Şehit Serkan Talan MTA Lisesi’nin başarısını onurla, gururla yaşıyor.

Türkiye’de bir ilke imza attılar!

Bizlerde Defne Şehit Serkan Talan MTA Lisesini böylesine kısıtlı bir ortamda, gece gündüz çalışarak hiç yılmadan yürekleriyle çalışıp zamana karşı savaşarak, özellikle şu an ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu dönemde bu cihazı yetiştirip bu projeye imza atan ekibi ayakta alkışlıyoruz.

Ancak, gerek ilimizin gerek ilçemizin ve hatta ülkemizin gündemine düşüp, kamu vicdanını rahatlatmak adına bir konuyu da sormak istiyorum? 

Sosyal medyada gündem olan ve aynı gün Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya Selçuk tarafından canlı yayında duyurduğu, bazı ulusal TV kanallarının canlı, bazılarında alt yazı geçerek haber verdiği bu müjdeli haberin Türkiye de büyük bir yankı uyandırdığını hepimiz biliyoruz.

Hatay Valimiz sayın Rahmi Doğan’ın hassasiyetle takip ettirdiği, ilimizden seçilen yeni eski milletvekillerinin kimi arayarak, kimi mesaj göndererek tebrik ettiği, ulusal ve yerel STK başkanlarının aynı şekilde mesaj atarak yada arayarak kutladıkları, eğitim sendikalarının genel başkanlarının aradığı, yada mesaj atarak tebrik ettikleri, en son medyadan takip ettiğimiz kadarıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un konuyla ilgili memnuniyet mesajını da gördük.

Buraya kadar her şey güzel!

Amaaaa..

Benim gibi tüm kamuoyunun merak ettiği bir soru var;

Bu denli başarıya imza atmış olan bu okulumuzun personelinden herhangi birine son dört yılda neden başarı belgesine layık görülmedi?

Son yıllarda Defne ilçesindeki tüm okullardaki idareci ve öğretmenlere, başarı belgesi verilirken, ilimizin ve ilçemizin en büyük okulu olan Şehit Serkan Talan MTA neden görmezden gelinerek başarı belgesi verilmedi?

Okulun başarı öyküsünü birileri kasıtlı olarak gölgelendirmek mi istiyor? 

Bu tecrit neden?

Bu başarılı idarecilerin ve öğretmenlerin vebalini kimler ödeyecek?

Kamuoyu bu soruların muhatabından cevap bekliyor!

Bu başarıyı sağlayan okul başka bir şehirde olsaydı, inanın kıyametler kopardı!

Koronavirüsün en salgın döneminde böyle bir projeye imza atarak, ülkesine çok önemli bir destekte bulunan Şehit Serkan Talan MTA Lisesi’nin bu başarısı Defne’yi Hatay’ı gururlandırmıştır!

Türkiye’de ise inanılmaz bir karşılık bulmuş ve Şehit Serkan Talan MTA Lisesi örnek bir okul olarak gösterilmiştir.

Ne acıdır ki, tüm Türkiye’nin gördüğü bu üstün başarıyı, konunun muhatapları görememiş, ya da görmezlikten gelmiştir!

Türkiye’nin alkışladığı okula ‘başarı plaketini’ çok görenleri Allah’a havale ediyorum.

Vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum!

Ama kamuoyunun merakla beklediği soruların cevabını da ivedilikle beklediğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum.

Bunun hesabını vermelisiniz!