Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Mithat KALAYCIOĞLU
Mithat KALAYCIOĞLU
mikamithat58@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1099 defa okundu.

Dokunulmazlığın Arkasına Mı Sığınacaklar?

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da Vali Rahmi Doğan görevinden istifa etmiş, seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bu kararı aldığını açıklamıştı.

Deprem felaketinde on binlerce kişinin öldüğü Hatay’da valilik görevini yürütürken, afet çalışmalarının 39’uncu gününde istifa ettiğini duyuran Rahmi Doğan, açıklamasında, "Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas'tan "aday adayı" olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım" diye sosyal medya hesabından duyurmuştu..

İstifa eden bir diğer isim de İl Sağlık Müdürü sayın Dr. Mustafa Hambolat'tı.

O da asrın felaketine rağmen siyasete girmeyi tercih ederek, görevinden istifa etti.

Hatay bu iki isme de kırgın, haklarını helal ederler mi bilemiyorum, sorgulamak lazım!!

Kafamda da deli soruları oluşmuyor değil!

Hatay’da depremin ilk anından itibaren görevlerini yerine getirmeyen iki ismin milletvekili adayı olarak dokunulmazlık zırhnına mı sığınmaya çalışmak istiyorlar acaba?

Arama kurtarma ekiplerinin kente girişi, yardımların halka ulaştırılması başta olmak üzere tüm konularda dönemin Valisi Rahmi Doğan sınıfta kaldı!

Böyle bir başarısızlık ortadayken hiçbir inisiyatif alamamış bir valinin milletvekili olmak istemesi vicdnenen de mantıken de haklı bir talep olabilir mi sizce?

Acaba yargılanmamak için mi Sivas'tan Milletvekili adayı olacak?

Acaba sorumsuzluğunun üstünü dokunulmazlık zırhı ile mi örtmeye çalışıyor?

Hepsini geçtim; hiç mi içi sızlamadı!!

Kent yerle bir haldeyken milletvekilliği için istifa ediyorsun. Yıkılmış şehri arkanda bırakıp gidiyorsun, yazıklar olsun.

***

Daha önce de 2015 ve 2018’de yine aday adayı olan Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat’ın, yine 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde AKP'den milletvekili aday adayı olması bekleniyor.

Hambolat, kendini çok başarılı bir bürokrat görerek, milletvekilliğine soyundu.

Kendisine soracak olursan başarısız olduğu için değil, vekil olmak için istifa etti! 

Oysaki Hatay'da depremde eski devlet hastanesi yıkılıp 72 yurttaşa mezar oldu. Eğitim Araştırma ve Defne hastanelerinde yoğun bakımda 100'ü aşkın insan hayatını kaybetti.

Hastanelerin hala hasarlı olduğu kentte il sağlık müdürünün siyaset için istifası tepkiye neden oldu!

O da diğer bütün liyakatsiz partizanlar ve müritler ordusu gibi, başarılı olduğuna inanıyor ve ödüllendirileceğini düşünüyor. Belki de Sağlık Bakanı olmak istiyordu!!

İl Sağlık Müdürlüğünü başarılı bir şekilde yerine getirdi ya, şimdi de hedefinde Sağlık Bakanlığı var herhalde..

Ayıp ya!!

Mustafa Hambolat'ın, yaşamaktan utanacağı yerde, depremde yerle bir olmuş, hastaneleri, sağlık kuruluşları yıkılmış, görevini yapamadığı, sorumluluktan kaçtığı yeri temsile kalkışması, arsızlık ve pişkinliğini gösteriyor.

Hangi yüzle ya!!

Her şey bir yana bir insan olarak da vicdanın sızlamadı mı!!

Benim aklıma şu geliyor; tıpkı Vali Rahmi Doğan gibi, Dr. Mustafa Hambolat'da; muhtemel iktidar değişikliğinde yargılanmaktan korktukları için dokunulmazlık zırhı için hamle yaptıklarını düşünüyor ve iddia ediyorum!.

Asrın felaketinin yaşandığı bir dönemde Hatay'ın en başı ve en çok ihtiyaç duyulan sağlık kurulunun başındaki ismin yine en kritik dönemde sorumluluk almamak için görevlerinden istifa ederek, iktidar partisinden aday olmak istemelerinin altındaki tek gerekçe ne olabilir sizce!

Dokunulmazlığın arkasına sığınarak, yargılanmamak!

Bunun başka da izahatı yoktur!

Hatay'ı böyle günde bırakıp kaçanların vardır bir sebebi, korkusu, endişesi!!