Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Mithat KALAYCIOĞLU
Mithat KALAYCIOĞLU
mikamithat58@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 1751 defa okundu.

Defnenin başarısı sizin işinize gelmiyor

Tüm dünyanın beğenisini kazanan, gezmediği ülke ve konser düzenlemediği şehir kalmayan gururumuz Antakya Medeniyetler Korosu geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe'de kabul edilerek, Kültür ve Turizm Bakanlığının özel ödülüne layık görüldü.

Antakya Medeniyetler Korosu, 2019 yılından 2020 pandemi dönemine kadar Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın direktifleri doğrultusunda her hafta sonu akşamları ilimize gelen yerli ve yabancı konuklara konserler vererek, ilimizde ve ülkemizde yaşayan farklı kültürlerin, barış ve hoşgörü içinde yaşamalarını yerine getirdi.

Türkü ve ezgileri en iyi şekilde dile getirerek işleyen Medeniyetler Korosu, Kültür Bakanlığı tarafından özel ödüle layık görüldü.

Medeniyetler Korosu yurtdışında ve yurtiçinde yüzlerce konserler vererek, ülkemizin ve ilimizin tanıtımına büyük katkı sağladı.

Hatta bu katkılarından dolayı 'Nobel Barış' ödülüne bile aday gösterildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ödüllendirildikten sonra başta Hatay Valisi Rahmi Doğan olmak üzere Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve duyarlı vatandaşlar  Medeniyetler Korosuna tebrikler ve mesajlar yağdırdı..

Dünyanın ayakta alkışladığı ve kutladığı, Cumhurbaşkanının ödüllendirdiği Medeniyetler Korosu ve Şefi Yılmaz Özfırat'ı, kendi ilçesinde görev yaptığı kurum amiri Defne İlçe Milli Eğitim Müdürünün sessiz kalması ve bu başarıyı görmezden gelmesi üzüntüyle karşılandı.

Ne acı değil mi?

Devletin en tepesindeki isimden ödülünüzü alıyorsunuz, ama görev yaptığınız Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan ve İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök'ten bırakın ödül almayı takdir bile görmüyorsunuz!

Ama her yıl belli kşilere kıstasını açıklamadan bol keseden teşekkür ve takdir dağıtmayı çok iyi biliyorsunuz!

Bu duyarsızlığı sadece Medeniyetler Korosuna yapmadılar ki!.

Defne'de hayırseverler tarafından yapılan bazı okullar pandemi öncesi eğitim öğretime girmesine rağmen resmi açılışları yapılmadı!..

Açılışın zamanında yapılmaması hayırseverlere saygısızlık değil mi?

Defne'de yapılan güzellikleri, üstün başarıları hep gözardı ederek, görmemek için gözlerini kapadılar ve defalarca aynı duyarsızlığı sergilediler.

Defne ilçesinde görev yapan başarılı memura, çalışanlara, personele, ödül verilmemesi için hep özel bir teşebbüs içerisinde olundu!.

Memur konuşamaz, çalışan sesini çıkaramaz, personel konuşursa işinden olur.

Hakkını kim aramak isterse görevinden, işinden olur!

Peki bu yapılan haksızlık hangi vicdana sığar?

İnsanın burnuna kötü kokular gelmiyor değil!

Acaba verilecek ödülün sicile işlenecek olması, görevde yükselecek olmaları birilerini rahatsız mı ediyor?

Bunun başka izahatı olabilir mi?

Medeniyetler Korosu sadece son bir örnek!

Geçtiğimiz aylarda yine Defne'de bir okulun pandemi sürecinde çok büyük önem arz eden tıbbi cihaz üretimi yapması tüm Türkiye de yankı uyandırmış, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı Hatay-Defne'deki okulun başarısından söz ederek kutlamıştı.

Defne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Defne Kaymakamlığı yine aynı duyarsızlığı sergilemişti.

Ne kadar tuhaf üzüntü verici değil mi?

Bir ilçenin mülki amirleri, yöneticileri, sosyal hayata destek verenleri teşvik etmesi gerekirken, duyarsız kalmasının anlamı olabilir mi?

İster istemez iyi niyetli düşünemiyorum!.

Başarı Defne'den olunca ödül ve takdir hiç akla gelmiyor.

Ama kayrılması gereken veya birilerinin önerdiği kişilere, Defne Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kaymakamlık hemen harekete geçiyor ve ödül konusunda oldukça cömert davranarak duyarlılıklarını sergilemekten kaçınmıyorlar.

Neden bu çifte standart!

Çıksın birileri bunun izahatını yapsın!

Defne de başarı gösterenler neden hep mağdur ediliyor!

'Ayrımız, gayrımız yok' deniliyor, konu 'Defne'ye gelince yine verilen sözler unutuluyor.

Dünyanın takdir ettiği Medeniyetler Korosu'nda görev alanları ve Defne’deki okularımızın başarısını nasıl görmezden gelirsiniz.

Küçük basit şeylere büyük ödüller dağıtırken, dünyanın takdir ettiği Medeniyetler Korosunu, Bakanların kutladığı okulların başarısını nasıl görmezden gelirsiniz!

Hiçbir bahaneniz yok!

Kaçamazsınız gerçeklerden!

Çünkü;

Defne'nin başarısı sizin işinize gelmiyor!