Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Metin Dingil
Metin Dingil
metin_dingil@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 586 defa okundu.

Bu Sizi Aldatmasın

Tam 119 gündür kazanamayan Atakaş Hatayspor için maç öncesi Trabzonspor ile oynayacağı müsabakanın zor geçeceği, doğru bir strateji ile sahaya çıkılmazsa sonuçlarının ağır olacağı aşikardı!..

Trabzonspor bizim rakibimiz değildi ama stratejik açıdan kazanılacak bir puanın 3 puanla aynı eşdeğer kadar önemi vardı. 

Kimsenin ihtimal dahi vermediği 3 puan ise ballı-kaymaklı 6 puan kıvamındaydı..

Daha maç oynanmadan karalar bağlamış bir Hatayspor vardı, Vranjes kampı terk etmiş, Falette’nin alacağı nedeniyle kulüpten ilişiği kesilmiş, Kevin Varga’nın da bileti kesilmişti..

Takımın iyi durumda olmaması, beklenen transferlerin yapılmaması, camiada moralleri bozmuştu..

Öyle ki, Volkan Demirel’in kızıp gideceği bile konuşuluyordu!..

Bu şartlarda Trabzonspor karşısında Hatayspor’a kimse şans vermiyordu..

Riberio ve El Kaabi’nin de kulübeye çekilmesi Volkan Demirel’e ilk kez eleştiri yöneltilmişti.. 

Hatayspor ayrıca kendisi için son derece kritik olan Trabzonspor maçına ilk 11’de 8 yerli oyuncu ile çıktı. 

4-1-4-1 dizilişi ile mücadeleye çıkan Hatayspor maç kadrosundan da tahmin ettiğimiz üzere oyunu kendi alanında kabul ederek başladı. Topu Trabzonspor’a verdi..

Bir anlamda teknik direktör Volkan Demirel’in Trabzonspor’un kaybettiği son iki deplasman maçlarından etkilenerek benzer bir taktik uygulamaya çalıştı..

Trabzonspor golü erken bulmasına rağmen Hatayspor aynı anlayışla oynamaya devam etti ve ancak topu rakip kaleye taşımakta çok zorlandı.

Buna rağmen ilk yarıda iki net pozisyon buldu. Birinde VAR’a takıldı. Diğerinde de Bertuğ Özgür Yıldırım yüzde yüzlük pozisyonu harcadı. 

Teknik direktör Volkan Demirel’in planında önce ilk yarıda rakibi durdurmak vardı, skor anlamında bu plan tutmadı ve ikinci yarıya Ruben Riberio ve El Kaabi değişikliği yaparak planın ikinci bölümünü sahada uyguladı..

İkinci yarının hemen başında Trabzonspor’dan Siopis’in şutunun direkten dönmesi, bu pozisyonun dönüşünde Hatayspor’un El Kaabi ile golü bularak beraberliği yakalaması maçın seyrini değiştirdi. 

İlk golde olduğu gibi 3 dakika sonra yine yıllarca Barcelona forması giymiş Marc Bartra’nın hatasını affetmeyen Bertuğ Özgür Yıldırım, harika bir kafa golüyle takımını galibiyete taşıdı.

Oyunun kontrolü ve skor üstünlüğü Trabzonspor’da olmasına rağmen rakibine 5 dakika içerisinde iki gol atan Hatayspor biranda maçı çevirdi ve Volkan Demirel’in almış olduğu riski başarıyla sonuçlandırdı..

Şaka gibiydi..

Her zaman söylüyorum;

Yenildiğinizde kaybetmiyorsunuz, umutlarımızı yitirdiğimizde ve vazgeçtiğimizde kaybediyoruz..

Önce inanmak lazım!

Biz ikinci yarıda arzulu istekli ve coşkulu oynayarak rakibin de hatalarıyla maçı lehimize çevirdik.

Hatayspor maçı bileğinin hakkıyla kazandı.

Ama asıl önemli olan Gaizantep’ten en az 1 puan, Kasımpaşa karşısında da 3 puanla ayrılırsak bu galibiyetin değeri artar!

Yönetime gelince; sakın olâ bu galibiyete güvenerek, transferden vazgeçmeyi aklınızın ucundan dahi geçirmeyin!. 

Bu galibiyet sizi aldatmasın!

Çünkü takımın bu sezon başarısız olmasının yegâne sebebi;

Yanlış kadro mühendisliği! Kadro yetersizliği!