Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Zor Günlerde Yardıma Koşan Isim; Şeyhdavut

Yayınlanma Tarihi : 15.01.2024 16:14 Bu haber 199 defa okundu

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Davut Petrol İşletmecisi İşadamı Şeyhdavut Gerkes, son 3 yılda Hataylılara gerçekleştirdiği yardımlarla adından bir kere daha söz ettirmeyi başardı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Zor Günlerde Yardıma Koşan Isim; Şeyhdavut

Aslen Mardinli olan ve Hatay’a gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgeye istihdam sağlayarak Hatay ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan Davut Petrol İşletmecisi İşadamı Şeyhdavut Gerkes, son 3 yılda gerçekleştirdiği maske, kolonya,hijyen seti, ekmek dağıtımı, ücretsiz yemek, Ramazan Kolisi, engelli aracı ve öğrencilere bilgisayar yardımları ile Hataylıların kalbinde taht kurdu. 

MASKE, HİJYEN SETİ VE ÜCRETSİZ EKMEK KOLONYA 

2020 yılında başlayan ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 Virüsü Salgını (Pandemi) döneminde devletin aldığı tedbirler doğrultusunda uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında evlerinden çıkamayan vatandaşlara yönelik maske, hijyen seti ve ekmek ,kolonya dağıtımını kampanya süresince uygulayarak vatandaşları sevindirdi. 

RAMAZAN AYINDA GÜNLÜK 15 BİN KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ VEREREK 

Ayrıca pandemi dönemine denk gelen Ramazan Ayı içerisinde vatandaşlara günlük olarak 15 bin iftar yemeği ve 10.000 tane erzak dağıtımında bulunan İşadamı Şeyhdavut Gerkes, Belen’de meydana gelen orman yangınlarında yoğun tempoda çalışan iş makinelerin akaryakıt desteğinde bulunması kamuoyu tarafından büyük takdir gördü. 

DEPREM’DE DEPREMZEDELERE 75 GÜN BOYUNCA 5 BİN KİŞİLİK YEMEK 

Son olarak 6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasında depremzedelere 75 gün boyunca günlük 5 bin kişiye 4 çeşit öğle ve akşam yemeği dağıtımı yapan İşadamı Şeyhdavut Gerkes,  depremde yaralı olarak kurtulan vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda yaklaşık 2 bin 500 adet olmak üzere toplamda 4 bin engelli araç dağıtımı yaparak bir kez daha gönülleri fethetti. 

ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPTIK VE YAPMAYA HAZIRIZ!

Gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Davut Petrol İşletmecisi İşadamı Şeyhdavut Gerkes, “Öncelikle 2020 yılında ülkemizi etkisi altına alan pandemi sürecinde kaybettiğimiz vatandaşlarımız ile 6 Şubat 2023 tarihinde Hatay’da meydana gelen Asrın Felaketi’nde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sevenlerine sabır ve başsağlığı, yaralı olanlara da şifalar diliyorum. Rabbim memleketimizde ve ülkemizde bir daha üzücü afet ve felaketler yaşatmasın. 2020 yılında başlayan pandemi sürecinde devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda bizler de elimizi taşın altına koyarak vatandaşlık görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Pandemi sürecinde maske, hijyen seti ve ücretsiz ekmek dağıtımının yanı sıra yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz yemek dağıtımını gerçekleştirdik. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik engelli araç dağıtımı her yıl arttırarak 2023 yılı sonu itibariyle toplamda 4 bin adet engelli araç dağıtımını gerçekleştirdik. Her yıl Ramazan ayı içerisinde vatandaşlarımıza günlük olarak 15 bin iftar yemeği ve erzak dağıtımı gerçekleştirdik. Belen’de meydana gelen ve vatandaşlarımızın güvenliğini ciddi derecede tehlikeye sokan orman yangınlarında büyük bir özveri ile çalışan iş makinelerimize zaman kaybetmemesi açısından akaryakıt desteğinde bulunarak büyük bir felaketi kayıpsız atlattık. Son olarak 6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasında 75 gün boyunca vatandaşlarımıza günlük 4 çeşit olmak üzere 5 bin kişilik öğle ve akşam yemeği temin ettik. Bunun yanı sıra geleceğimiz olan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bilgisayar desteğinde bulunarak öğrencilerimizin geleceğe hazırlanması konusunda işlerini kolaylaştırdık. Davut Petrol olarak yıllardır Dörtyol İlçesi’nde akaryakıt sektöründe hizmet verirken, şimdi de Davutbey Kuru Kahve markasıyla vatandaşlarımıza hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hatay’da kazanıyoruz, Hatay’a harcıyoruz. Hatay’ın en zor günlerinde her zaman Hatay’ın yanında oldum ve olmaya da devam edeceğim. Üzerimize ne görev düşüyorsa ülkemiz adına harcamaya devam edeceğim. Hatay’a ve Hataylılara üstüme düşeni yaptığıma inanıyorum. Yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kapımız her zaman 7 gün 24 saat açıktır.” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol