Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yönetmelik Değişikliğini Kabul Etmiyoruz

Yayınlanma Tarihi : 19.10.2022 11:23 Bu haber 292 defa okundu

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, hekimlerin, büyük sağlık sermayesinin kıskacına alınmak istendiğini ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yönetmelik Değişikliğini Kabul Etmiyoruz

Başkan Yılmaz, hekimlerin serbest çalışma hakları ile ilgili çıkan yönetmelik hakkında gazetecilere basın açıklamasında bulundu. 

Düzenlemenin hastaların mahremiyetinin korunması ve hekim seçme hakkını ihlal edecek nitelikte olduğunu savunan Başkan Sevdar Yılmaz, şöyle devam etti:

“Özel Hastaneler Yönetmeliği ile Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmelik” 06.10.2022 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlandı. Sağlık Bakanlığı, bu yönetmelik değişiklikleri ile muayenehane hekimlerinin tanı ve tedavi amacı ile hastalarını özel hastanelere ve tıp merkezlerine yatırmaları, ameliyat ve girişimsel işlem yapmalarını yeni koşullara bağlayarak neredeyse imkânsız hale getirdi. Bu düzenlemelerin hangi kamu yararı gözetilerek ya da nasıl bir ihtiyacı karşılamak amacıyla yapıldığı anlaşılamadığı gibi Sağlık Bakanlığı tarafından da açıklanamadı. Bu yönetmelik değişikliği muayenehanesi olan dahili branş hekimlerinin hastalarını yatırmalarını, cerrahi branş hekimlerinin ise ameliyat yapmalarını zorlaştıracak, serbest meslek faaliyetlerini çok büyük ölçüde kısıtlayacaktır. Düzenleme hastaların mahremiyetinin korunması ve hekim seçme hakkını ihlal edecek niteliktedir.

Bu durum, mesleğini muayenehanesinde bağımsız olarak icra eden meslektaşlarımızın çalışmalarının büyük ölçüde engellenmesi anlamına gelmektedir. Bu yönetmelik değişikliğini kabul etmiyor ve bu düzenlemeler geri alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol