Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yıkılan Binalarda Demir Eksikliği Tespit Edildi

Yayınlanma Tarihi : 21.02.2024 10:10 Bu haber 88 defa okundu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası 6 kişilik inşaat mühendisliği ekibi Hatay'da ağır hasar alan ve yıkılan binalarda incelemelerde bulundu. 2007 ve 2018 yılındaki deprem yönetmeliğine göre yapılan binaları denetleyen ekip, ağır hasar alan ve yıkılan binalarda etriye demirinin yetersiz oluşuyla kolon çeliklerinin burkulduğunu gözlemledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yıkılan Binalarda Demir Eksikliği Tespit Edildi

Geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Nuh Naci Yazgan (NNY) Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nden 6 inşaat mühendisi, depremin etkilerini araştırmak için Hatay'a gitti. 2007 ve 2018 yılındaki deprem yönetmeliğine göre yapılan binaları denetleyen ekip, ağır hasar alan ve yıkılan binalarda etriye demirinin (Kolon ve kirişlerden geçen demirleri enine saran bir demir) yetersiz olması nedeniyle kolon çeliklerinin burkulduğunu gözlemledi. 

Ekipler bu şekilde ağır hasar alan ve yıkılan yaklaşık 200 binayı denetledi. İnşaat mühendisleri, yaklaşık 2 ay süren çalışmalarının ardından hazırladıkları 111 sayfadan oluşan raporu TÜBİTAK'a sundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol