Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yaşam Alanları Girişimi Derneğinde Yılmaztürk Dönemi

Yayınlanma Tarihi : 07.11.2023 14:08 Bu haber 206 defa okundu

Asrın felaketi sonrası Defne’de yaptıkları çalışmalar neticesinde depremzedeler için Sıcak bir yuva olarak adlandırılan Ahşap Evlerin yapımını gerçekleştiren Yaşam Alanları Girişimi Derneği olağan genel kurulu geçtiğimiz gün gerçekleşirken Başkanlığa Gül Taşdelen Yılmaztürk seçildi. Adana Makine Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleşen genel kurul üyelerin büyük çoğunluğunun katlımı ile gerçekleşti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yaşam Alanları Girişimi Derneğinde Yılmaztürk Dönemi

Çevre Aktivisti Selda Asker başkanlığındaki geçici divan kurulunun oluşturulması ile başlayan genel kurula Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlandı. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Raporlarının okunması, görüşülmesi ve ibralarının ardından gerçekleşen Dernek organları seçiminde tek liste ile gidilen seçimde Gül Taşdelen Yılmaztürk ve Yönetim kurulu katılımcı üyelerin tamamının oylarını alarak Yaşam Alanları Girişimi Derneğinin yeni yönetimini oluşturdular.Yaşam Alanları Girişimi Derneğinde Yılmaztürk Dönemi

Yaşam Alanları Girişimi Derneği Başkanı Gül Taşdelen Yılmaztürk yaptığı konuşmasında:”6 Şubat depreminde büyük bir felâket yaşadık. 11 ilimizi etkileyen bu deprem, Hatay ili Defne ilçesinde de korkunç sonuçlar doğurdu.Yaşam Alanları Girişimi Derneğinde Yılmaztürk Dönemi

Geçmişinde yaşama dair kattıkları, tüm oluşumlarını ve anılarını depremde kaybetmiş depremzedeler için ilk 18 Şubat’ta bir araya geldik.

Deprem doğal bir süreç olmasına karşın deprem sonrası yaşanan mağduriyet, afeti tam anlamıyla bir felakete dönüştürmüştür. Mevcut durumda depremzedeler; içlerinde barınma da olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılamakta sorun yaşamaktadırlar. Belirttiğimiz üzere en temel ihtiyaçlardan biridir barınma, fakat unutulmaması gereken barınma alanlarının depremzedelerin uzun süreli ihtiyaçları göz önüne alınarak kurulmasıdır. Bilinen gerçek şudur ki; depremin arkasından enkazın toplanması, hasarlı yapıların tespiti, güçlendirme çalışmaları ve kalıcı konut yapım süresi uzun bir süreç gerektirmektedir. Kısa vadede yapılması gereken, depremzedelerin yaşam alanlarının doğru tespit edilerek modüler, güvenli ve bölgeyle bütünleşmiş yaşam alanlarının oluşturulması, uzun vadede ise ihtiyacın ortadan kalkmasıyla modüler yaşam alanlarının bakımlarının yapılarak olası ihtiyaç durumda değerlendirilmesidir. Çadır güvenlik ve ısınma sorunları, prefabrik evlerin ise maliyet, tedarik ve kurulum sorunlarından dolayı, kurulumu çadır kadar hızlı, konforu prefabrik ev kadar konforlu olan modüler ahşap yaşam alanları oluşturmak barınma ihtiyacını giderme açısından en doğru ve pratik çözüm olarak düşünülmüştür.

Bu doğrultuda Yaşam Alanları Girişimi Derneğini kurduk. Tasarlamış olduğumuz modüler yaşam alanları; doğaya saygılı, çevreye zararsız, kent yaşamına eklemlenebilen, yeniden kullanılabilir geçici barınak tasarımıdır. Geçici barınma gerekliliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte de-monte edilerek bir sonraki felaketlerde kullanabilmek üzere tasarlanmış, uygun yerleşim alanlarında bölge halkının da katılımı sağlanarak sürdürülebilir yerleşkeler yapılması fikriyle hareket edilmiştir. 

Bu proje kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi üretim tesisi, personel ve lojistik desteği, Hatay Büyükşehir Belediyesi alt yapı desteği, Defne Belediyesi lokasyon, yer tahsisi ve personel desteği konusunda destek sağlamaktadır. Projenin başarıya ulaşması için uygulamaya konulan işleyişin izleme ve değerlendirmesi süreci de bahse konu belediyeler tarafından yürütülmektedir.

Hammadde ve malzeme temini için yurtdışı ve yurtiçi sponsorlarımızla bugün 33 ahşap evin ihtiyaçlarını karşılamış sahaya an itibari ile 8 ahşap evi yerleştirmiş durumdayız. Yapılan ilk genel kurulumuzda Dernek Başkanlığı görevini bana layık gören kıymetli yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Birlikte çıktığımız bu yolda aynı şekilde devam edeceğiz. Hedefimizde Defne ilçesinde toplamda 48 ev yapmak var. Kalan evlerimizi tamamlamak için herkesin desteğini bekliyor ve bir daha hiçbir yerde afet yaşanmamasını diliyorum. Geçmiş yönetim kurulumuza, Başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. “Dedi.

Gül Taşdelen Yılmaztürk Başkanlığında Yaşam Alanları Girişimi Derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Riyad Önal, Ayhan Özdemir, Ceyda Esay Büyükdağ, Nevide Kimyon.

Denetim Kurulu; İsmail Kumru, Fatma Güliz Aykan ve Rezzan Güven.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol