Hatay Mahalli Haber
MENÜ

YANGINA SU TAŞIYAN KARINCALAR

Yayınlanma Tarihi : 14.02.2016 00:00 Bu haber 927 defa okundu

Suriye’de devam eden iç savaş dolayısıyla milyonlarca Suriyeli ülkelerinden göç etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
YANGINA SU TAŞIYAN KARINCALAR

Göç eden Suriye’lilerin önemli bir kısmı da sınır kenti olan Hatay’a geldi. Antakya Otogarı’da önemli sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Çoğu sınırı yürüyerek zor kış şartlarında geçmek zorunda olan sığınmacılara ilk günden beri Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra hayırseverler de yardımlarını esirgemiyorlar. Adeta yangına su taşıyan karınca misali çalışan hayırseverler Suriyeli’lerin sıcak çorba, poğaça, simit, hamburger, su, meyve, giyecek, ayakkabı, battaniye ve mont gibi ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Antakya otogarında yaşanan dramdan geriye yırtık çizmelerini yenileriyle değiştiren çocuğun gözlerindeki mutluluk ve sevinç ifadeleri kaldı.

“YARDIMSEVERLERDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Yardımseverler gazetemize yaptıkları açıklamalarda, “Bizler yaşanan insanlık dramına en azından bir çare olmak adına kardeşlerimize sıcak bir kap çorba, bir dilim ekmek, giyecek ve battaniye gibi temel ihtiyaçlarını veriyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlarının yanında ilimizin çeşitli esnaflarından ve sivil toplum kuruluşlarından gelen yardımlar ihtiyaçtan bile fazla seviyede. Herkesten Allah razı olsun. Bu yaraya biraz olsun merhem oluyorsak, bu yangına ağzında su taşıyan karınca gibi olabiliyorsak ne mutlu bize” dediler. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol