Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ünlü Karikatürist Aslantürk, Hatay Kitap Günleri’nde

Yayınlanma Tarihi : 26.11.2022 09:14 Bu haber 453 defa okundu

Pişmiş Kelle, Uykusuz gibi karikatür dergilerinde Otisabi karakterine hayat veren ünlü karikatürist Yılmaz Aslantürk, EXPO’21 Hatay Kitap Günleri’nde okurlarıyla buluştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ünlü Karikatürist Aslantürk, Hatay Kitap Günleri’nde

Son yıllarda ülkemizde de oldukça popülerleşen Manga dergilerinde efsane karakteri Otisabi’yi çizen Aslantürk, Hatay Kitap Günleri’nin konuğu oldu.Ünlü Karikatürist Aslantürk, Hatay Kitap Günleri’nde

EXPO Antakya alanında gerçekleşen söyleşide Aslantürk, Otisabi karakterinin çıkışı ve aykırı bir karakter olarak karşılaştığı zorlukları anlattı. 

Çoğunlukla gençlerin takip ettiği Japon çizgi romanı Manga dergi ve mini kitaplar çıkaran Aslantürk, okurlarının sorularını yanıtladı. Usta çizer, karikatür dergilerinin tirajının azalmasının sebebini soran bir okura, dergilerin yönetimlerinin kötü olması, maddi yetersizliğin çizerlerin kariyerlerinde farklı yönlere gitmesine sebep olması ve amatör çizerleri artık eskisi gibi eğitme ortamının bulunmamasından dolayı olduğunu söyledi. 

“ÇOCUKLARA TABLET VERMEYİN, KALEM KAĞITLA ÇİZSİNLER”

Aslantürk, çizime meraklı gençlere önce kalem kağıtla başlamalarını öğütledi ve çizim tekniklerinin tabletlerle gelişmediğini tam tersi etki yarattığını söyleyerek ailelere çocuklarını eski yöntemlere yönlendirmeleri konusunda tavsiye verdi. 

Söyleşinin ardından okurlar, en sevdikleri karikatür kitaplarını imzalatarak Aslantürk ile bol bol fotoğraf çekildiler. Daha sonra EXPO Genel Sekreteri İhsan Çakar usta çizere, üzerinde EXPO Antakya alanında bulunan ve dünyanın en büyük taban mozaiği olma özelliğiyle  Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren Ortak Varoluş Mozaiği’nin bulunduğu bir plaket vererek, eserin hikayesini anlattı. 

“HATAY’LA İLGİLİ KARİKATÜR ÇİZSEM KONU HOŞGÖRÜ OLURDU”

Hatay ile ilgili bir karikatür çizseniz konu ne olurdu sorusuna Aslantürk, “ Hoşgörüyle ilgili çizerdim. Hatay deyince aklıma ilk gelen hoşgörü oldu. Buraya gelirken arkadaşlarım hep yemeklerinden bahsetti ama benim gördüğüm Hatay’ın hoşgörüsü oldu. Çok kısa gördüm ama tekrar gelip daha çok gezmek istiyorum, çok merak ediyorum. Kültür, barış ve hoşgörünün olduğu nadide bir yer. Aslında her yerde olması gereken bir şey, Hatay denilince gözlerimi parlatmasının sebebi bu, tüm ülkede olması gereken ama sadece burada küçük bir adada kalmış olması üzücü” diye cevapladı. 

EXPO alanını çok etkileyici bulduğunu söyleyen usta çizer, “Harika bir mimari yapılmış, malzemeler, içerideki trafik çok güzel. Geniş yüksek tavanlı bir şey yapıp sonra klimaları koyup bu sergi alanımız denmemiş, uğraşılmış yani kıskandırıcı” diyerek daha çok gezmek istediğini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol