Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TÜSİAD VE TÜRKONFED’DEN HASİAD’A ZİYARET

Yayınlanma Tarihi : 10.02.2016 00:00 Bu haber 989 defa okundu

TÜSİAD (Türk Sanayici ve İşadamları Derneği)  ve TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) Başkan ve Yöneticileri, Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) ile ilgili bilgilerin katılımcılarla paylaşıldığı ve KOBİ'lerde teknoloji kullanılmasının artırılmasıyla ilgili bir panelin düzenlendiği “Büyüyen KOBİ'ler 2” Toplantısı için Hatay'a geldiler. Hatay’da bir takım ziyaretlerde de bulunan TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ve TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes bu kapsamda Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Üyeleri ile HASİAD Evi’nde bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
TÜSİAD VE TÜRKONFED’DEN HASİAD’A ZİYARET

TOPLANTININ KONUSU BÖLGESEL MESELELER

HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali ile DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar ve üyelerin de hazır bulunduğu ziyarette, Hatay bağlamında sınır illerinde hissedilen ve Suriye ile bağlantılı derinleşen bölgesel ekonomik kriz üzerine değerlendirmeler yapıldı. Yapılan toplantıda Türkiye ve bölge ekonomisinin yanı sıra Yeni Anayasa sürecinden ekonomik reform paketlerine, Rusya krizinden dış ticarette AB pazarına ve Suriyeli sığınmacılara kadar birçok konuya değinildi.

KADOOĞLU: TÜRKONFED BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ

TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu, bölgesel kalkınmanın TÜRKONFED’in en önemli amacı olduğunu vurguladı. Yeni Anayasa’nın gerekliliği konusunda hemfikir olduklarını, ancak Türkiye’de bulunan tüm STK ve üniversitelerin de bu sürece dâhil edilmesi gerektiğini ifade ederken güçler ayrılığı ilkesinin korunmasına, yargının bağımsızlığına ve hukukun üstünlüğüne dikkat çekti. Ayrıca, TÜRKONFED’in yeni binasına taşındığını ve tüm federasyon üyelerinin İstanbul ziyaretleri öncesi talep etmeleri halinde bu binanın hizmetlerinden faydalanabileceklerini belirtti.

SYMES: ACİLE EYLEM PLANINA İHTİYAÇ VAR

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Ortadoğu’da yaşanan iç savaşlar ve Rusya krizi sonrası kapanan pazarların yerine AB pazarının ekonomimize büyük katkı sağlayacağını vurguladı.  Suriye krizinden en çok etkilenen illerden birinin Hatay olduğunu da dile getiren Başaran-Symes, bölge ekonomisinde birçok sektörün zarar gördüğünü ancak Türkiye’nin 2. en büyük filosuna sahip Hatay nakliye sektörünün küçülmeye gitmesi sebebiyle çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.  Suriyeli sığınmacıların ülkemize entegrasyonu, eğitimleri konusunda da acil eylem planına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
KABAALİ: HATAY EKONOMİK ANLAMDA DAR BOĞAZDA
HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, Hatay’ın ekonomik açıdan sıkıntılı olduğu bu zor süreçte bölgeye ziyarette bulunarak Hatay iş dünyasının moral ve motivasyonunu yükselten TÜRKONFED ve TÜSİAD heyetlerine teşekkür ederek, yakın bir zamanda yapılacak olan toplantılar sonrasında bölgenin sorunlarını ve çözüm önerilerini kapsayan bir rapor hazırlayarak TÜRKONFED ve TÜSİAD ile paylaşacaklarını söyledi.  Yaklaşık 2 saat süren toplantının sonunda HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, TÜSİAD ve TÜRKONFED Başkanları’na günün anısına plaket takdim 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol