Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Türkiye'de 3,266 Milyon Insan Depresyonda!

Yayınlanma Tarihi : 14.10.2023 22:08 Bu haber 125 defa okundu

Türkiye’de 3 milyon 266 bin 677 kişinin depresyonda olduğu belirterek Psikolog Uğur Seküçoğlu insanların %15’nin ise yaşam boyu depresyon geçirmeye yatkın olduğunu söyledi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Türkiye'de 3,266 Milyon Insan Depresyonda!

Dünya genelinde depresyonun artarak toplumsal büyük bir sorun olmayı sürdürdüğüne işaret eden Psikolog Uğur Seküçoğlu “Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, Türkiye depresyon istatistikleri normal. Normal bir sayı çünkü insanlar yaşam boyu %15'i depresyon geçirmeye biraz yatkın olabiliyor. Bu yatkınlık genetik sebeplerden de olabiliyor. Yaşam olaylarından da etkilenebiliyor ama dünyanın yüzde 15'i depresyon geçirdi ya da geçirme riski barındırıyor” dedi.

DEPRESYON BELİRTİLERİ NELERDİR?

Depresyonun bu kadar yaygın olduğu dönemlerde depresyonda olduğunun farkında olmayan bireylerin, depresyon belirtileri olarak hiçbir şeyden keyif alamama gibi sorunların ortaya çıkarttığını aktaran Psikolog Seküçoğlu “Depresyonda olduğumuzu anlamamızın birinci yolu zevk almama, birey keyif aldığı şeyleri şu an yapmaktan keyif almıyorsa depresyonun bir numaralı belirtisi diyebiliriz. İkinci olarak da bireyin uyku düzeni eskisine göre daha çok uyuyorsa ya da eskisine göre daha az uyuyorsa bunlar depresyonun belirleyici faktörlerinden biridir. Arkadaşlarla dışarı çıkma gibi herhangi bir sosyal izolasyon şekline bürünmüşse buradan depresyon belirtileri olduğunu görebiliriz” diye konuştu.

DEPRESYON 6 AY İÇERİSİNDE GEÇMİYORSA DİKKAT!

Depresyonunun verdiği etkileri ve zararları konusunda bireyleri uyaran, Psikolog Uğur Seküçoğlu “Depresyon zamanla düzelebilecek bir rahatsızlıktır. Bu zaman dilimi 6 ay içerisinde kendi kendine geçilebilir fakat 6 ayı geçiyorsa depresyonun daha iyi bir şekilde seyir halinde ilerlemesi için depresyondaki bireylerin ailelerin tavırları çok önemli, bu durumu basite alması depresyon sürecini zedelemesidir. Depresyonun kendi kendine iyileşmesini 6 ay bir süre var ama 6 ay boyunca depresyondaki olan bireyler için çok da keyif verici bir süre değil. Hayatından çalınabilen bir süre oluyor, psikoterapi veya ilaç tedavisi ile çabuk iyileşebilmesi için önerebileceğim faktörlerdir” şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol