Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Türkiye Rusya ilişkileri hızla normale dönüyor

Yayınlanma Tarihi : 06.09.2016 00:00 Bu haber 907 defa okundu

Narenciye Tanıtım Grubu (NTG) ve Global Connection işbirliği ile Rus Medyası Antalya da Maxx Royal otelde konuk edildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Türkiye Rusya ilişkileri hızla normale dönüyor

NTG Başkanı Ali Kavak’ın yaptığı açıklamaya göre, Rusya’dan yaklaşık 70 basın mensubu Türkiye’ye davet edildi ve Maxx Royal otelde ağırlandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Turizm Bakanı Nabi Avcı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin katıldığı çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Özellikle son dönemde Rusya-Türkiye ilişkilerinin değerlendirildiği panelde söz alan AKİB ve NTG Başkanı Ali Kavak, 24 Kasım da Rusya-Türkiye ilişkilerine kısa bir mola verildiğini ve şuan gelinen noktada her iki ülke cumhurbaşkanlarının da belirttiği gibi Türk-Rus ilişkilerinin 24 Kasım’dan önceki döneme dönüleceği ve daha güçlü bir işbirliği olunacağı konusunda umutlu olduklarını belirtti.

Rus halkının her zaman tercihini ‘Türk Yaş Sebze Meyvesinden’ yana kullandığını, bu nedenle Rus halkına teşekkürlerini ileten Ali Kavak, Türkiye de üretimin tamamen Dünya Standartları ve Rusya halkının beklentileri doğrultusunda yeniden dizayn edildiğini ve özellikle ‘İnsan ve Çevre Sağlığı’ odaklı üretim yapıldığına dikkati çekti.

Açıklamasına devam eden Ali Kavak, Rus halkının Türk Sebze ve Meyvesini özlediğini, yasakların kalkması durumunda Rus halkının bu özlemini hızlı bir şekilde giderilmesi konusunda çaba göstereceklerini söyledi ve Rus medyasından da konulan yasağın kaldırılması noktasında destek vermelerini istedi.

ALİ KAVAK’A PLAKET VERİLDİ

Uluslararası Medya Kuruluşu Global Connection hazırladığı bu programda NTG Başkanı Ali Kavak’a Türk ürünlerinin Rusya da tanıtılması konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı plaket verildi.

Plaketi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’dan alan Ali Kavak, “Rusya ile ilişkilerinin normalleşme sürecindeki girişimlerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız a teşekkür ediyorum. İlişkilerimizin en kısa sürede çok hızlı bir şekilde en üst düzeye çıkacağından son derece umutluyum” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol