Günümüz koşullarına uygunluğunun sağlanması amacıyla başlatılan çalışma sonucunda bildirge güncellendi. Bildirgenin güncellenen halinde dijital gazetecilik, adil dijital ortam, yapay zeka, unutulma hakkı gibi yeni başlıklar da yer alıyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin tüzüğünün bir parçası olan Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi ikinci kez güncellendi. Bildirgenin güncellenen halinde dijital gazetecilik, adil dijital ortam, yapay zeka, unutulma hakkı gibi yeni başlıklar da yer alıyor.
Vahap Munyar başkanlığındaki yönetim kurulu Ocak 2025’te bildirgenin günümüz koşullarına uygunluğunun sağlanması amacıyla bir çalışma başlatılması kararı aldı. Yönetim Kurulu bu amaçla koordinatörlüğünü Başkan Vekili Doğan Şentürk ve Genel Sekreter Sibel Güneş’in yaptığı Meslek İlkelerini İzleme Komisyonu’nu görevlendirdi.
Komisyonda iletişim akademisyeni Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu Başkan, Okur Temsilcisi Faruk Bildirici Sekreter, Milliyet Gazetesi Okur Temsilcisi Belma Akçura, Cumhuriyet Kitapları Yayınevi İçerik Editörü Ümit Aslanbay ve T24 yazarı Tuğrul Eryılmaz üye olarak yer aldı. Komisyonun yoğun çalışmasıyla güncelleme tamamlandı.