Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TÜGİAD’DAN EKONOMİYE TAM DESTEK

Yayınlanma Tarihi : 02.03.2016 00:00 Bu haber 948 defa okundu

TÜGİAD Büyüyen firmaların alternatif finansman kaynaklarına ışık tuttu

Paylaş Paylaş Paylaş
TÜGİAD’DAN EKONOMİYE TAM DESTEK

TÜGİAD’DAN EKONOMİYE TAM DESTEK

”Büyüyen Firmaların Alternatif Finansman Kaynaklarına Erişimi” TÜGİAD tarafından düzenlenen panelde ele alındı. Türkiye ekonomisinin firmalar ve girişimciler ile büyüyeceğini belirten TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı firmaları bitkiye benzeterek; “Firmaların finansman ihtiyaçlarını nasıl kaliteli ve ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi modellerle karşılarsak büyüyen firmalar da o kadar gür ve güçlü olurlar” dedi. Borsa İstanbul Başkanı Tuncay Dinç; Türk bankalarının riskli bir model uyguladığını söyleyen Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince KOBİ’lerin kendi sermaye piyasalarını yaratmalarını önerdi. Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik KOBİ finansmanının 2016’da yüzde 21 büyüyeceğine dikkat çekerken, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli büyük projelerin KOBİ’ler için önemli olduğuna vurgu yaptı; Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Metin de ihracatçı firmalardan daha rekabetçi olmalarını istedi.

EN ÖNEMLİ SORUN FİNANSMAN

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) tarafından düzenlenen “Büyüyen Firmaların Alternatif Finansman Kaynaklarına Erişimi” konulu panel, İstanbul’da TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı ve TÜGİAD Yönetim Kurulu evsahipliğinde gerçekleştirildi. Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde söz alan konuşmacılar büyüyen firmalara alternatif finansman araçları ve yöntemleri önerdiler. 

Panelin açılış konuşmasını yapan TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, son zamanlarda yaptıkları araştırmalara atıfta bulunarak, “Gördük ki firmaların en önemli sorunu kaliteli finansman ve nitelikli işgücüne erişim. O zaman biz de buna dönük çalışmalar yapalım istedik“ dedi.

Dinç: “Şirketler ortaklıklar yoluyla finansman yaratabilir”

Borsa İstanbul Başkanı Tuncay Dinç, özellikle İran’ın Türk işadamları açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirterek Borsa İstanbul olarak oluşturacakları fonlarla, İran ile ticaretin gelişmesini destekleyeceklerini belirtti.  Gelişen şirketler için borsanın çok önemli bir alternatif olduğunu belirten Dinç, küçük firmaları özel sektör tahvillerine yönlendirdiklerini ve halka arz tarafına iyi yönetilerek gelmelerini istediklerini söyledi. KOBİ’lerin kaynak yaratabilmeleri için şeffaflık, güçlü finansal yapı ve kendi kurumsal süreçlerini geliştirmeleri gerektiğini belirten Dinç, borca dayalı büyüme modelinin sınıra dayandığını anlattı. Dinç KOBİ’lerin ortaklıklar ve halka arz/özel Pazar yoluyla kendilerini finanse etmelerini desteklediklerini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol