Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TÜBSİAD’dan Hatay’a Iki Yeni Teknolojik Sınıf

Yayınlanma Tarihi : 22.05.2024 22:25 Bu haber 32 defa okundu

Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD), 6 Şubat 2023‘te yaşanan yıkıcı depremlerin ardından “iyilik bulaşıcıdır” motivasyonuyla hayata geçirdiği Teknolojik Eğitim Sınıfı projesi (TES) kapsamında, Equinix Vakfı ve Equinix Türkiye'nin katkılarıyla Hatay Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde iki yeni Teknolojik Eğitim Sınıfı açıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
TÜBSİAD’dan Hatay’a Iki Yeni Teknolojik Sınıf

TÜBİSAD Teknolojik Eğitim Sınıfı Projesi kapsamında Equinix Vakfı ve Equinix Türkiye'nin katkılarıyla Hatay Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde iki yeni Teknolojik Eğitim Sınıfının açılışı yapıldı. Hem öğrencilerin hem de bölge halkının ortak kullanımına sunulan sınıflar; 3D yazıcı, dizüstü bilgisayarlar, robotik kitler ve yazıcılar gibi teknolojik ekipmanlarla donatıldı.

Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılan bu iki yeni sınıfla birlikte Hatay'daki TÜBİSAD Teknolojik Eğitim Sınıfı sayısı 14'e ulaşırken; afet bölgesi Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye'deki sınıf sayısı ise 24'e ulaştı. Açılış kapsamında, çeşitli sunumlar, paneller ve söyleşiler gerçekleştirildi; alanında uzman profesyoneller, öğrencilerle bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Equinix Türkiye profesyonelleri tarafından gerçekleştirilen panellerde ve dijital kariyer yolculuğu sohbetlerinde, teknoloji dünyasındaki yenilikler ve gelişmeler öğrencilere aktarıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol