Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Tel Aviv Büyükelçiliğinde Hatay Ve Türk Yemekleri Haftası Kutlandı

Yayınlanma Tarihi : 02.06.2023 21:06 Bu haber 129 defa okundu

Bin yılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaştı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Tel Aviv Büyükelçiliğinde Hatay Ve Türk Yemekleri Haftası Kutlandı

Türk Mutfağı Haftasını ikinci kez dış temsilciliklerde tanıtan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk Mutfağının eşsiz reçeteleriyle tanıştırdı.Tel Aviv Büyükelçiliğinde Hatay Ve Türk Yemekleri Haftası Kutlandı

Bin yıllardan beri sıfır atık felsefesiyle tencerelerin kaynadığı, birçok özelliğiyle sürdürülebilir olan Türk Mutfağının lezzetleri bu yıl, kadim şehir Hatay’ın yerel yemeklerinden tanıtıldı.Tel Aviv Büyükelçiliğinde Hatay Ve Türk Yemekleri Haftası Kutlandı

BÜYÜKELÇİ TORUNLAR, ŞEF HAKSÖZ VE İSRAİL ŞEF URİ İLE

BİR MEDENİYETLER TABLOSU HATAY

Büyükelçi Torunlar, Şef Haksöz ve İsrailli Şef Uri ile

Hatay, Türkiye'nin kendine özgü mutfağıyla dikkat çeken şehirlerinden biri. Hatay mutfağı, Akdeniz ikliminin hakim olduğu verimli topraklarda yetişen kaliteli zeytinyağı ile tahıllar, baklagiller, sebzeler, meyveler, yerli otlar ve baharatları birleştirir.

Tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrin mutfak mirası ve eşsiz kahvaltısıyla dikkat çeker. Türkiye’nin özgün mutfaklarıyla ön plana çıkan şehirleri arasında yer alan Hatay, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alıyor. Yüzyıllara dayanan kültürel birikim ve şehrin ağırladığı sayısız medeniyetin eşsiz senteziyle ortaya çıkan Hatay mutfağı, kentin kültürel zenginliğinin yansıdığı, taze sebzelerin, kaliteli zeytinyağının, baklagillerin ve tahılların ağırlıkla kullanıldığı eşsiz bir Akdeniz mutfağıdır.

24 Mayıs akşamı Tel Aviv Büyükelçilik Rezidansında gerçekleşen davette, Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar günün anlamını ifade eden bir konuşma yaptı. Sonra sözü İstanbul’dan gelen Şef Gamze Haksöz’e verdi. Hatay ve Türk mutfağını tanıtma amacıyla gerçekleştirilen bu gecede Şef Haksöz katılanlara Hatay mutfağından çeşitli yemeklerini hazırladı.  

HATAY MENÜSÜ MÜKEMMEL

Menüde, Fellah köftesi, Ali Nazik, Samandağ biberi, Tepsi kebabı ve Firik pilavı ile Harbiye tavuğu yer aldı. Davetliler, Türk misafirperverliğinin mükemmel ev sahipliğini sunan Büyükelçi Torunlar ve eşi ile Hatay mutfağını yakından tanıma imkanını buldu. Tahinli kabak tatlısı yanında çay ve Türk kahvesini eşliğinde son bulan davet büyük beğeni topladı.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol