Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Tamamen Benim Hatam!

Yayınlanma Tarihi : 24.10.2023 16:07 Bu haber 164 defa okundu

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe'ye 4-2 yenilen Hatayspor'da Teknik Direktör Volkan Demirel açıklamalar yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Tamamen Benim Hatam!

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Fenerbahçe'ye 4-2 yenildikleri maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Mağlubiyetin kendi hatası olduğunu söyleyen Volkan Demirel, "Kendimi içeride eleştirdim. Ancak biz hocalar olarak bir planlama yapıyorsunuz. 10-15 gündür bu maçı planlıyoruz. Fenerbahçe'nin içerideki maçlarda 1. alan baskısıyla topu kazanınca stoper bek arasına koşular atıp gol buluyorlar. Biz de buna karşı 5'li savunma yaptık. Seviye farkı çok fazla. Bu benim tercih hakkım. Bunu da tercih ettim. Benim fikrim tamamen. Sahaya uymadı. Bazen planlar tutmaz kötü hoca olursunuz, tutar iyi olursunuz. Sonra normal sisteme döndük. İlk yarıda da değişiklikler yapabilirdim ama oyuncularımı almak istemedim. İlk yarı bitince 3 hamle yaparak oyunu dengelemeye çalıştık. Dadashov'un ikinci yarı başında pozisyonu var, olsa belki farklı olabilir, belki de olmazdı. Yine de ikinci yarı oyundan memnunum. 8 haftadır iyi giden bir sistem vardı, niye değiştirdin denebilir ama tamamen benim hatam. Futbolcular da insan, robot değil, hata yapabilirler. En büyük hata benim. Futbolcularıma da söyledim, haftaya tekrar maçımız var, bugünü unutun. Bıraktığımız yerden devam edeceğiz. Bugün bir sistem hatası oldu." dedi.

"BU TAKIMI BURAYA BİZLER GETİRDİK"

Sistemli ilgili yanlış bir tercihte bulunduklarını kaydeden Volkan Demirel, "Ben iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. 3'lü, 4'lü, 5'li bu benim seçimim. Farklı yorumlayanlarda art niyet ararım. Bu takımı buraya bizler getirdik. Daha iyi yerlere geleceğiz. Bu takımın şu an oynayanını, kalanını kalmayanını ben karar veriyorum. Bugün de ben karar verdim. Bugüne kadar iyi giden bir Volkan'dı ama yine Volkan'da suç. Sistemle ilgili tercih yanlışı oldu. Belki yine yenilirdik ama ilk yarıda 3 gol yemezdik." diye konuştu.

 "MAÇI DENGELEYEBİLİRDİK, FRİKİKTEN GOL YEDİK"

Sistemi kendisinin seçtiğini ve hatanın kendisinde olduğunu vurgulayan Volkan Demirel, “İlk yarısı eleştiriye açık ama bu sistemi ben seçtim. Neden ben seçtim. Bizler hoca olarak rakip takıma göre bir sistem yapıyoruz. Bu plan tutunca iyi, tutmayınca da kötü hoca oluyoruz. Bugünkü planımız Fenerbahçe’nin yaptığımız analizlerde geçişlerde stoper ve bek arasına koşularla gol aradıklarını gördük. Düşündüğünüz sahaya yansımıyor. İkinci yarı 3 değişiklik ile oyuna girmeye çalıştık. Skor 3 olduğu için zor oldu. İkinci yarı başlarında kaçırdığımız pozisyonlarımız oldu. Maçı dengeleyebilirdik, frikikten gol yedik. Toplamaya başladık ama maç zora girdi” şeklinde konuştu.

 "LİGİN ÜSTÜNDE KADROLAR"

Fenerbahçe’nin bu sezonki kadrosu ile ilgili yöneltilen soruya Demirel, “Ligin üstünde kadrolar kuruldu. Biz de rakipleri takip etmeye çalışıyoruz. Fenerbahçe, Galatasaray arasında şampiyonluk yarışı izleyeceğiz. Hak edenin kazanacağı bir yarış olsun. Elimizden geldiği kadar mücadele etmeye çalışacağız. Bugün kazanmak için çıktık. 1 buçuk haftadır bir plan yaptık tutmadı” açıklamasını yaptı. Volkan Demirel, mücadele öncesi maçın hakemi Volkan Bayarslan’ın kendisine başarı dilediğini de aktardı.

“ZOR DURUMLARDAN GEÇTİK”

Fenerbahçe’nin ve taraftarların mücadele öncesi verdiği destek hakkında da konuşan Demirel, “Fenerbahçe stadındakilere tüm statlarda içtenliği gösteren herkese teşekkür etmekten başka bir şeyim yok. Herkesin desteği çabası herkes bir şeyler yapmak istiyor. Depremle alakalı kim ne yardım yapıyorsa Allah razı olsun. Zor durumlardan geçtik” ifadelerine yer verdi.

“LİVAKOVİC İKİNCİ YARI ÇIKARDIĞI TOPLA HIZIMIZI KESTİ”

Demirel, Dominik Livakovic’in performansıyla ilgili ise, “İkinci yarıda çıkardığı top bizim hızımızı kesti. İyi kaleci olduğunu biliyordum. İnşallah Fenerbahçe için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Volkan Demirel, Mersin'deki stadın onarımının ay sonu itibarıyla tamamlanacağını ve Mersin'e geçeceklerini dile getirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol