Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Talasemi federasyonu Adanada toplandı

Yayınlanma Tarihi : 21.11.2016 00:00 Bu haber 927 defa okundu

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Adana’da Çukurova Erten Otel de Talasemi Federasyonu bilim kurulu başkanı Prof. Dr. Yurdanur Kılınç ve bilim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek talasemi alanın da yapılması gereken ulusal ve uluslararası çalışmaları değerlendirdiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Talasemi federasyonu Adanada toplandı

KERİMOĞLU: PROJELERİ KONUŞTUK

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, “Ülkemiz de talasemi çalışmalarının yeniden gündem de yer alması ve sağlam zeminlere oturtulması için Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler, üniversiteler ve diğer sağlık kuruluşların da çalışan hemataloji alanın da görev yapmakta olan hekimlerle bir araya gelerek federasyonun geçmişten günümüze kadar ülkemizde talasemi alanında olan çalışmaları ele alınarak daha önce ki yıllarda yapılan ve bundan sonra ki yıllarda yapılması planlanan programlar ele alınmıştır” dedi.

ÇÖZÜMLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Kerimoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, hastaların gündelik yaşam da karşılaştığı bazı sorunları dile getirirken, özellikle iller bazında bölgesel toplantıların önemine değinerek hasta ve hasta aileleri için bakanlıklar düzeyinde yapılması gereken çalışmaları ve eksiklikleri de ilgili makamlara zaman içerisinde yazılı olarak ileteceklerini ve sorunun çözümü yönünde takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

BİLİM KURULU ÜYELERİNE BAŞARILAR DİLERİM

Ülkemizde özellikle Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde özellikle de yaz aylarında kan ve kan ürünlerinde yaşanan sorunların Kızılay’ın yetki birimlerine aktarılarak kan teminini kolaylaştırıcı çalışmalara katkı sağlayıcı önlem ve tedbirlerin alınması gerekliliğine ve ortak projelerle çalışmalar yapılması önemine değinen yönetim kurulu üyeleri uluslararası talasemi federasyonuyla da ortak işbirliği yapma kararı alarak bu çalışmaların çok yönlü devam etmesinin önemli olduğunu yeni oluşturulan bilim kurulu üyelerine aktararak, bilim kurulu üyelerine de çalışmalarında başarılar dilediler.

ÜLKE OLARAK DAHA İYİ DURUMDAYIZ

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yurdanur Kılınç’ın başkanlığında oluşturulan yedi kişilik bilim kurulunda Prof. Dr. Zeynep Karakaş (İstanbul), Prof. Dr. İlgen Şaşmaz (Adana), Doç. Dr. Can Acıpayam (Kahramanmaraş), Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Aral (Aydın), Uzm. Dr. Şükrü Yenice (Aydın), Dr. Gönül Oktay (Antakya) gibi önemli şehirlerde talasemi alanında öne çıkan illerde hizmet veren hekimlerimizle hasta ve hasta ailelerimizin ulusal boyutta sorunlarını çözmek için elimizden gelen çabayı ortaya koymaya çalışacağız diyen Kılınç, uluslararası boyutta da önemli çalışmaların yapılacağının altını çizerek ülkemizde talasemi alanında güzel olayların yaşandığına ve geçmiş yıllara nazaran ülke olarak daha iyi durumda bulunduğumuzun da altını çizdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol